Medie: Trump har sendt Pompeos bulldog til Grønland

Udenrigsminister Jeppe Kofod er i Nuuk i disse dage. Men det er en stor amerikansk delegation også med personer fra det amerikanske forsvarsministerium og det nationale sikkerhedsråd.
KNR har forsøgt at få en kommentar fra Thomas Ulrich Brechbuhl, men han har ikke ønsket at udtale sig. Det har naalakkersuisoq Ane Lone Bagger heller ikke. Foto © : Scanpix
Skrevet af Christine Hyldal
23. oktober 2019 11:10

En amerikansk chameoffensiv er i fuld gang i Grønland.

På samme tidspunkt, hvor den danske udenrigsminister Jeppe Kofod (Soc) er i Nuuk for at mødes med naalakkersuisoq for udenrigsanliggender, Ane Lone Bagger (S), er en amerikansk embedsmand ved navn Thomas Ulrich Brechbuhl også landet i Nuuk.  Med sig har han den amerikanske ambassadør Carla Sands, og en delegation bestående af personer fra det amerikanske forsvarsministerium og fra USAs nationale sikkerhedsråd.

Det skriver Berlingske.

Thomas Ulrich Brechbuhl er ikke kendt af ret mange i den brede offentlighed. Men ifølge Berlingske anses han for at være manden, der sørger for, at Trumps og den amerikanske udenrigsminister, Mike Pompeos udenrigspolitik bliver gennemført.

LÆS OGSÅ Forskere efterlyser: Grønland skal lave sin egen arktiske strategi

- Jeg er selvfølgelig klar over, at der er nogle sociale og uddannelsesmæssige udfordringer i Grønland, og jeg tror, at det danske lederskab og vores hold i fælleskab kan enes om, at USA har nogle ressourcer, der kan bruges for at hjælpe i de situationer, siger Brechbuhl til Berlingske.

Og topembedsmanden lægger ikke skjul på, at han i Grønland på grund af amerikanernes interesse i verdens største ø:

- Det er vigtigt for os at gøre det klart, at vores ønske er at sikre, at Grønland og det arktiske område forbliver sikkert, fremgangsrigt og en del af Nordamerika. Vi føler stærkt for, at det forbliver et sikkert område for vestlige værdier, siger han.

KNR har forsøgt at få en kommentar fra Thomas Ulrich Brechbuhl, men han har ikke ønsket at udtale sig. Det har naalakkersuisoq Ane Lone Bagger heller ikke.