Aleqa vil mødes med separatistleder

Mens flere medlemmer af Folketinget har meldt afbud, så vil Aleqa Hammond derimod gerne mødes med den catalanske separatistleder, som i dag ankommer til Danmark.
Foto © : ft.dk
22. januar 2018 10:15
Versionist Ivik Kristiansen

Aleqa Hammond vil gerne mødes med den catalanske separatistleder Carles Puigdemont, der i dag besøger Danmark. Det skriver løsgængeren selv i en mail til KNR.

Separatistlederen er i dag trods trusler om anholdelse ankommet til Danmark for at deltage i en debat på Københavns Universitet og et møde i Folketinget.

LÆS OGSÅ Aaja Chemnitz Larsen dropper Carles Puigdemont

Flere har meldt afbud

Men flere af Folketingets politikere, der var inviteret, blandt andre Aaja Chemnitz Larsen har meldt ud at de ikke ønsker at deltage i et planlagt møde med Carles Puigdemont, skriver Sermitsiaq.AG

Det er medlemmer af blandt andet Udenrigspolitisk Nævn, Grønlandsudvalget og Færøudvalget, der er inviteret til mødet i Folketinget, der er arrangeret af det færøske folketingsmedlem Magni Arge.

Den spanske anklagemyndighed har forud for Puigdemonts besøg i Danmark truet med at forsøge at få den spanske domstol til at udstede en ny europæisk arrestordre, der skal sikre, at Carles Puigdemont kan blive anholdt i Danmark og senere udleveret til Spanien.

LÆS OGSÅ Spaniens premierminister vil af med Cataloniens regering

Men det har altså ikke afskrækket Puigdemont fra at rejse til Danmark, hvor han landede mandag morgen.

Separatistlederen gik i eksil i Belgien, efter at han i oktober stod i spidsen for Cataloniens uafhængighedsafstemning, der ifølge spansk lov var ulovlig.