Aleqa udpeger bedste modstander

Han har malplacerede idéer og siger det modsatte af hvad hun ville have sagt, men alligevel er han den modstander Aleqa Hammond har mest respekt for.
07. december 2015 09:59

I et interview til det politiske netmedie Altinget.dk siger folketingsmedlem for Siumut, Aleqa Hammond, at hun respekterer Søren Espersen fra Dansk Folkeparti. Og at han er den politiske modstander, hun har mest respekt for.

Læs også Søren Espersen: Danmark bør midlertidigt overtage socialområdet i Grønland

Læs også Søren Espersen vil ikke give undskyldning

- Han siger altid det modsatte af, hvad jeg ville have sagt, fortæller Aleqa Hammond blandt andet i interview'et, og fortsætter:

- Han har nogle sjove ideer om Grønland og grønlændere, som er fuldstændigt malplacerede. Men han engagerer sig i spørgsmålet om Grønland og er med i debatten, lyder det anerkendende fra Aleqa Hammond.

 

Stolt af Selvstyreaftalen

På spørgsmålet om, hvad der er den bedste politiske aftale hun har været med til at lave, svarer Aleqa Hammond, at hun har været aktiv for at fremme selvstyreaftalen.

Læs også Søren Espersen revser selvstyrelov

- Jeg har ikke været med til at forhandle den, men jeg har været med i processen og med til at informere befolkningen om selvstyreaftalens indhold. Det er den vigtigste aftale, jeg var med i kredsen om. Det er jeg meget stolt af, siger Aleqa Hammond.

Endelig ser Aleqa Hammond mest frem til en bedre finanslov for Grønland i 2016. Og til at tage kampen op med den danske regering for at sikre, at retssikkerheden bliver højnet i Grønland via Folketinget.