Aleqa: Aaja løber blå bloks ærinde

Aleqa Hammond mener, at Aaja Chemnitz Larsen misinformerer og løber blå bloks ærinde ved at skyde på Socialdemokraterne.
Foto © : Maasi Pedersen/KNR
Skrevet af Jens Thorin
11. juli 2015 12:22

Nu reagerer Siumuts folketingsmedlem, Aleqa Hammond, på sin kollega fra IA, Aaja Chemnitz Larsen, der har kritiseret valget af formanden for Folketingets Grønlandsudvalg.

Efter mere end 20 år med grønlandsk valgt medlem for bordenden valgte det borgerlige flertal i Folketinget, at Venstres nyvalgte Marcus Knuth skal være formand for Grønlandsudvalget.

 

Aaja kritiserer de røde

Og det ærgrer Aaja Chemnitz Larsen.

- Jeg synes det er rigtigt ærgerligt, at man har fået et dansk folketingsmedlem, som ikke har noget forudgående kendskab til Grønland og grønlandske forhold, sagde Aaja Chemnitz Larsen til KNR, der kritiserer rød blok for at svigte i denne sag.

- Det er det røde valgforbud, der har valgt at afgive formandsposten, uden kamp. Så har man så ladet sig nøje med at få næstformandsposten og givet den til det parti man samarbejder med.

 

Blå blok stillede krav

Men det er trist at se, hvordan Aaja Chemnitz fremfører det ene fejlagtige argument omkring processen med tildeling af udvalgsposter i Danmark efter det andet, skriver Aleqa Hammond.

Læs også Aaja raser over danske partier

Læs også IA i Folketinget: Tilliden til Siumut er brudt

- Det er ikke på grund af Socialdemokraternes forhandlinger, at blå blok nu har posten, sådan som Aaja nu prøver at bilde os ind. Det er på grund af, at blå blok forlangte at få den, og fordi de har flertallet, fastslår hun, og fortsætter.

- Når Aaja nu begynder at beskylde Socialdemokratiet for, at formandsposten er gået til en venstremand, løber hun alene blå bloks ærinde. Regeringen må gnide sig i hænderne over, hvor let det er at manipulere med IAs nye ”frie” medlem.

Det handler om forhandlinger

Og endelig mener Siumuts nye medlem i Rigsfællesskabets fornemste forsamling, at det har aldrig været afgørende, hvor mange stemmer et parti fra Grønland fik til Folketingsvalget, når formandsposten skulle besættes. Det har alene beroet på forhandlinger med de danske partier.

Læs også Knuth: Selvstyret ændrer Grønlandsudvalget