Aki-Matilda: Sexchikane-dom bekræfter vores virkelighed

Siumuts tidligere partisekretær er kendt skyldig i blufærdighedskrænkelse. En af dem, der havde anklaget ham, er Aki-Matilda Høegh-Dam. Hun er tilfreds med dommen.
Dommen mod Mikael Petersen er ubetinget, og han skal sidde 60 dage i anstalten. Arkivfoto. Foto © : KNR / Malik Brøns
Skrevet af Andreas Wille
15. januar 2021 11:56

Dommen mod Siumuts tidligere partisekretær, der er kendt skyldig i blufærdighedskrænkelse, sætter streg under, at de oplevelser, som vi har haft, var virkelige.

Det påpeger Aki-Matilda Høegh-Dam, der er medlem af Folketinget for Siumut. 

Mikael Petersen, der også har været partisekretær i Partii Naleraq, blev i går kendt skyldig i fire forhold, der alle drejer sig om blufærdighedskrænkelse.

Dermed gav Sermersooq Kredsret medhold i anklagerne fra de fire kvinder, der alle har arbejdet på Siumuts partikontor. 

LÆS OGSÅ Sexchikanesag: Omstridt partisekretær skal 60 dage i anstalten

Én af anklagerne er Aki-Matilda Høegh-Dam, og hun er tilfreds med afgørelsen.

- Dommen er en bekræftelse på de virkelige hændelser, der har foregået. Jeg har ingen yderligere kommentarer, siger Aki-Matilda Høegh-Dam til KNR.

Mikael Petersen har nægtet sig skyldig fra starten.

13 vidner i retssagen

Den nu dømte Mikael Petersen vil ikke kommentere afgørelsen overfor KNR. Han vil dog sammen med sin forsvarer, Jens Paulsen, anke dommen til Landsretten.

- Vi vil gennemgå dommen nu, og så se hvad vi kan gøre bedre, sagde forsvarsadvokat Jens Paulsen til KNR, da retsmødet sluttede i går.

Retssagen forgik over tre dage, og 13 personer var mødt op som vidner. De har alle arbejdet for partiet, hvoraf nogle af dem stadig er aktive i Siumut.

Dommen ubetinget, og han skal sidde 60 dage i anstalten.

Mikael Petersen har var aktiv i Siumut i 38 år og har været medlem af Naalakkersuisut. Han har i øvrigt også været næstformand for Siumut.

Staten skal betale sagens omkostninger.