Medie: Aki-Matilda Høegh-Dam genopstiller ikke til Folketinget

Siumut-vælgere vil ikke kunne stemme på partiets nuværende medlem af Folketinget ved næste folketingsvalg, skriver Sermitsiaq.AG.
Folketingsmedlem for Siumut, Aki-Matilda Høegh-Dam, har meddelt, at hun ikke vil være at finde på kandidatlisten til næste folketingsvalg. Foto © : KNR
01. august 2023 09:34

Det bliver ikke til en valgperiode mere i Folketinget for Aki-Matilda Høegh-Dam - i hvert fald ikke efter næste folketingsvalg.

Det oplyser Siumut-politikeren til Sermitsiaq.AG, efter hun blev nummer to under partiets formandsvalg i weekenden.

Aki-Matilda Høegh-Dam sidder i øjeblikket i Folketinget i sin anden valgperiode. Men hun har svært ved at se meningen i, at Grønland skal have repræsentanter i Folketinget, når Naalakkersuisut og Inatsisartut forhandler med den danske regering, siger hun.

- Hvis vi (folketingsmedlemmer, red.) ikke skal underminere Naalakkersuisut, burde vi sikre, at den parlamentariske magt er i Grønland alene. Derfor forestiller jeg mig, at jeg i fremtiden skal hjem til Grønland og fortsætte arbejdet hjemme, siger hun til Sermitsiaq.AG.

I stedet vil Aki-Matilda Høegh-Dam arbejde videre i det politiske liv herhjemme.

Hun afviser dog ikke, at hun på et senere tidspunkt vil stille op til et valg til Folketinget igen.

Aki-Matilda Høegh-Dam blev nummer to i weekendens valg om formandsposten i Siumut. Her fik hun 16 ud af 68 stemmer, mens Erik Jensen genvandt posten med 39 stemmer. På tredje- og sidstepladsen kom tidligere formand for Naalakkersuisut, Kim Kielsen, med 13 stemmer.