Air Greenland-passagerer føler sig overset

Omkring 100 personer har været strandet i Tasiilaq de sidste syv dage, da en helikopter har haft motorproblemer og pga. det dårlige vejr. Men Air Greenland har ikke været gode nok til at videregive oplysninger ud til kunderne, lyder kritikken nu.
Foto © : Karl Ostermann/KNR
22. marts 2016 15:24

Marie Pedersen er en af de mange, som er strandet i Tasiilaq.

Hun fortæller, at der er meget lidt informationer om, hvad der vil ske de nærmeste dage, og hvornår hun kan komme til at flyve fra Tasiilaq.

- Jeg forhørte mig selv i fredags for at finde ud af, hvornår jeg kunne komme afsted, men jeg fik svar om, at jeg kunne få nærmere oplysninger om mandagen. I går morges (mandag, red.) fik jeg så at vide, at jeg muligvis tidligst kommer afsted onsdag. Men at de ikke kunne forsikre mig om dette, forklarer Marie Pedersen over for KNR.

Læs også Passagerer strandet i Østgrønland

Usikkerheden om, hvor længe hun skal være strandet er meget trættende.

- Og når man ringer for at få oplysninger, er der ikke nogen, der ved, hvad der kommer til at ske. Det er meget trættende. Desuden er jeg blevet oplyst fra Air Greenland om, hvis jeg skal til Kulusuk med enten snescooter eller båd, vil det være på mit eget ansvar, siger Marie Pedersen.

Tom Petterson er også træt af uvisheden om, hvornår han kan komme afsted fra Tasiilaq.

- Det var jo rart at vide, hvilken plan de har tænkt sig. Vi ved jo godt, at motoren står i Kulusuk, og den skal herover. Der skal mekanikere over fra vestkysten for at løse opgaven, og det skal flyttes herover, og når de så er herovre, tager det to dage, fra de kommer til, de er klar til at kunne flyve igen.

- Så vi kan jo godt regne ud, hvor lang tid der kommer til at gå med det, men det var jo rart at høre Air Greenland, hvad deres plan er. Om det var en plan, der hed mandag, eller de regner med at være klar torsdag, så man havde noget at forholde sig til. Lige nu går tiden bare med ingenting, så vidt vi kan se, for vi hører ingenting, siger Tom Petterson.

HR-chef hos Air Greenland, Mads B. Christensen, oplyser til KNR, at man har et sms-system, der sender beskeder ud til passagerne.

- Men først, når der er planlagt en ny flyvning, sender vi sms til vores passagerer, forklarer han.

I stedet henviser Mads B. Christensen til Mittarfeqarfiit, som videregiver informationen til de pågældende passagerer.