Passagerer strandet i Østgrønland

Omkring 100 passagerer er strandet i Tasiilaq og i omkringliggende bygder på grund af tekniske problemer på Air Greenlands lokale Bell-212 helikopter. Dårligt vejr har hindret selskabet med at bringe reservedele frem.
Skrevet af Malik Brøns
22. marts 2016 08:45

En Bell-212 helikopter er ude af drift og har været det siden onsdag d. 16 marts. Helikopterens motor er ødelagt og Air Greenland har prøvet at få reservedele fragtet til Tasiilaq. Reservedelen kom til Kulusuk lufthavn få timer efter at der blev konstateret problemer, men på grund vejret har det ikke været muligt at fragte reservedelen videre til Tasiilaq, fortæller Air Greenlands HR-chef Mads B. Christensen.

Selskabet har prøvet at flyve en helikopter op fra Narsarsuaq, der dog måtte returnere på grund af dårlig vejr. En Twin-Otter fra Island, som kan lande på is og vand, blev også sat på opgaven. Men på grund af dårligt vejr,  kunne det lille fly ikke lande i Kulusuk.

Til sidst forsøgte Air Greenland  at sejle reservedelene, men luftfartsselskabet kunne ikke få fat på skibe, som er  godkendt til at sejle med passagerer eller fragt mellem Kulusuk og Tasiilaq.
Nu afventer man i stedet, at vejret bliver bedre, så man kan bringe reservedelene til den lokale helikopter til Tasiilaq, fortæller Mads B. Christensen.

Tasiilaq Heliport melder at der tidligst kan være afgange onsdag.