Foto: KNR

Erik Jensen: Air Greenland har ikke tilbageholdt oplysninger om mørkeflyvning

Jess Svane vil vide, om Air Greenland har holdt oplysninger tilbage for befolkningen angående de nye regler for mørkeflyvning i Nordgrønland. Men det er altså ikke tilfældet, oplyser naalakkersuisoq for infrastruktur.

Fem spørgsmål. Fem afvisninger af grundlaget for spørgsmålet. Det er status på Jess Svanes henvendelse til naalakkersuisoq for infrastruktur, Erik Jensen.

Svane vil have afklaret en række ting i forhold til de nye regler for mørkeflyvning, som kommer til at påvirke helikoptertrafikken i Nordgrønland. Særligt om Air Greenland har tilbageholdt oplysninger for befolkningen.

- Kan det være rigtigt, at hvis Air Greenland allerede tidligere har fået besked om fratagelsen af tilladelsen til mørkeflyvning og dermed tilbageholdt viden, at man så venter, til folk begynder at debattere emnet på de sociale medier? spørger Jess Svane blandt andet i sit paragraf 37-spørgsmål.

Han vil også vide, om det i så fald, kan betragtes sådan, at Air Greenland har holdt noget hemmeligt for befolkningen.

- Hvis man således på forhånd har haft en sådan viden uden at videregive denne, kan det så sidstilles med hemmeligholdelse?

LÆS OGSÅ Ændringer i helikopterflyvninger i Nordgrønland

Men det er altså ikke i overensstemmelse med virkeligheden, lyder det fra Erik Jensen:

- Antagelsen er ikke korrekt – Air Greenland har ikke på noget tidspunkt tilbageholdt viden. Sagen har været drøftet mellem alle parter, og der blev frigivet en pressemeddelelse efter afklaringen af problemstillingen var opnået, svarer naalakkersuisoq Erik Jensen.

Og sådan fortsætter det mere eller mindre igennem alle fem spørgsmål, som Jess Svane fremsætter i sin henvendelse til Naalakkersuisut.

Erik Jensen oplyser desuden, at ændringerne i Air Greenlands fartplan, som er sket på baggrund af de nye regler for flyvning i total mørke, er godkendt af Naalakkersuisut.

LÆS OGSÅ SAR-operationer bliver ikke ramt af mørkeforbud

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt