Foto: KNR

SAR-operationer bliver ikke ramt af mørkeforbud

Nye regler for helikopterflyvning i mørke kommer kun til at berøre kommercielle flyvninger med passagerer. Det oplyser Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, der har ansvaret for flysikkerhed i Grønland og Danmark.

Hidtil har det været tilladt for Air Greenland at flyve helikopter i total mørke, selvom internationale regler siger, at det ikke er tilladt. Men en dispensation har indtil nu gjort det muligt.

Men fra 4. oktober ophørte den dispensation, og det får konsekvenser for flytrafikken i Nordgrønland.

- Beslutningen er taget med sikkerheden for øje og med udgangspunkt i den type helikoptere, som Air Greenland benytter til de pågældende flyvninger, udtaler kontorchef Per Schmock fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.

Ifølge Per Schmock vil det kun være én type helikopterflyvninger, der ikke længere kan flyve i total mørke.

- Bemærk i øvrigt, at den opdaterede dispensation alene gælder for flyvninger med betalende passagerer. Dispensationen har således ikke konsekvenser for Air Greenlands 'search and rescue’-operationer.

Air Greenland har tidligere fortalt, at der kommer til at ske ændringerne i rejseplanerne med de nye regler. Men de vil stadig leve op til deres servicekontrakt i området.

- Vi kommer til at flyve de antal timer, som vi havde planlagt før det her trådte i kraft. Så på den måde kommer vi ikke til at flyve mindre end det vi havde gjort tidligere, sagde administrerende direktør i Air Greenland, Jacob Nitter Sørensen til KNR. 

LÆS OGSÅ De største ændringer sker i december

 

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt

...og meget mere!