Ændringer i helikopterflyvninger i Nordgrønland

Nye regler for mørkeflyvning med helikopter i Grønland betyder ændringer i fartplanerne for Air Greenlands ruter i Nordgrønland. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.
Skrevet af Thomas Munk Veirum
18. november 2017 13:11

Ifølge Air Greenland er det Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen i Danmark, der har ønsket, at helikopterflyvning i Grønland moderniseres sikkerhedsmæssigt.

- Derfor er der udarbejdet nye forudsætninger for visuel mørkeflyvning med helikopter, hvilket medfører ændringer i fartplanen for servicekontraktoperationen i Nordgrønland, skriver Air Greenland.

Formålet med ændringerne er, at mørkeflyvning i Grønland gøres sikkerhedsmæssigt mere tidsvarende, og det får den konsekvens, at det ikke længere er muligt at flyve i fuldstændig mørke. Hvilket sker når både solen og månen er under horisonten på samme tid.

- Vi hilser selvfølgelig alle tiltag velkomne, som moderniserer flyvesikkerheden - der er grundlaget for vores operation. Vores fokus nu er derfor udelukkende på at minimere generne for kunderne, udtaler Maliina Abelsen, kommerciel direktør i Air Greenland.

Air Greenland vil sende en ny rejseplan til de kunder, der bliver påvirket af ændringerne, og har man spørgsmål til ændringerne, kan man kontakte Air Greenlands Call Center på 70 12 12.