I sidste uge meldte Air Greenland udsolgt på ruten mellem København og Kangerlussuaq frem til 12. august. Så blev der sat flere billetter til salg - og nu er der tæt på udsolgt igen. Foto: KNR, Anton Gundersen Lihn

Air Greenland: Der er igen kun få billetter tilbage fra Danmark til Grønland

Vi er igen ved at nå loftet, siger Air Greenland om de lempede indrejseregler, der træder i kraft på torsdag.

Det går stærkt i billetkøen hos Air Greenland.

I lørdags blev der lempet på de regler, der er for indrejse til Grønland – og det var godt nyt for dem, som ikke har nået at sikre sig en billet til atlantflyet. 

På grund af coronaregler har Air Greenland kun måttet flyve 810 passagerer ind i fra Danmark om ugen – og det betød, at der i sidste uge blev meldt udsolgt på alle afgange fra København til Kangerlussuaq frem til 12. august. 

LÆS OGSÅ Indrejseregler lempes: Passagerantallet øges og ingen karantæne til færdigvaccinerede

Men lørdag eftermiddag sendte Naalakkersuisut så en pressemeddelelse ud om, at selskabet må flyve op til 1000 passagerer ind i landet om ugen fra på torsdag 1. juli. Og to timer efter at der var trykket send på mailen fra Selvstyret, åbnede flyselskabet for salg af flere billetter. 

- Indtil nu er der solgt mere end 500 billetter fra Danmark til Grønland, siger Sasha Kleist Sethsen, der er kommunikationsmedarbejder i Air Greenland.

- Vi er igen ved at nå loftet. Men der er stadig få billetter til salg i juli og august.  

Julia har fået en billet

En af dem, der har været fanget i Danmark og ikke kunne få billet hjem, var Julia Wille. Hun har netop færdiggjort sin praktik i Danmark i forbindelse med sin uddannelse på Ilisimatusarfik. Og hun havde glædet sig til at holde sommerferie hjemme i Nuuk. 

LÆS OGSÅ Julia er fanget i Danmark og kan ikke få billet: Jeg vil bare gerne hjem

Efter lørdagens nyhed om plads til flere i flyet, fik hun dog fat i den forjættede billet. 

- Jeg skal rejse fra Danmark 19. juli. Det er jeg glad for, og jeg er også meget glad for, at der er kommet en beslutning, siger hun om de ekstra pladser i flyet. 

Færdigvaccinerede slipper for karantæne

Fra på torsdag 1. juli vil der være fire ugentlige afgange med op til 250 passagerer pr. afgang fra København til Kangerlussuaq. 

Der reserveres 27 pladser pr. afgang til myndighedspladser – herunder patienter, sundhedspersonale og studerende.

Derudover åbnes der for ruteflyvninger fra Island med to afgange om ugen med 30 pladser på hver afgang.

LÆS OGSÅ Landslægen: Derfor er det slut med karantæne, hvis du er færdigvaccineret

Der vil stadig være krav om, at alle indrejsende fra Danmark skal fremvise en negativ coronatest, som højst er 72 timer gammel ved indrejse, og at man har udfyldt sumut-blanketten.

Er man færdigvaccineret, behøver man ikke at længere gå i hjemmekarantæne ved ankomst til Grønland. Der er heller ikke krav om at tage en re-test.
 

 

Corona-status i Grønland

Indlagte 0  
Døde 21  
Førstegangsvaccinerede 73%  
Andengangsvaccinerede 68%  
Se også statistik på corona.nun.gl
 
  Opdateret: 
1. april 14:00

Forebyg smitte mod coronavirus