Indrejseregler lempes: Passagerantallet øges og ingen karantæne til færdigvaccinerede

Nu kan der komme op mod 1.000 flere passagerer til Grønland om ugen. Samtidig er det slut med karantæne for færdigvaccinerede.
air greenland
Nu bliver der frigivet flere billetter til Air Greenlands afgange mellem Kastrup og Kangerlussauq.

Selvstyret oplyser i en pressemeddelelse, at antallet af rejsende til Grønland fra torsdag den 1. juli øges. Der kommer nu fire ugentlige afgange med op til 250 passagerer per afgang. Det betyder, at antallet af indrejsende fra Kastrup stiger med op til 1.000 passagerer om ugen. Derudover åbnes der også op for ruteflyvninger fra Island.

- I forhold til fly betyder de nye lempelser, at vi nu øger antallet af passagerer, som kan komme til landet fra Kastrup, med 1.000. Derudoer åbnes forbindelsen til Island og Nerlerit Inaat, siger Naalakkersuisoq for Sundhed Kirsten L. Fencker (Naleraq) til KNR.

Der vil stadig være krav om, at alle indrejsende skal fremvise en negativ coronatest, som højest er 72 timer gammel ved indrejse, og at man har udfyldt sumut-blanketten.

LÆS OGSÅ Julia er fanget i Danmark og kan ikke få billet: Jeg vil bare gerne hjem

Færdigvaccinerede undgår karantæne og Østgrønland åbnes

Er man færdigvaccineret, behøver man ikke at længere gå i hjemmekarantæne ved ankomst til Grønland. Der er heller ikke krav om at tage en re-test.

- Dem der allerede har fået begge vaccinestik, og som nu er fuldt vaccineret, skal ikke længere skal gå i karantæne eller re-testes, siger Kirsten L. Fencker.

Som en del af de nye lempelser kan man nu også flyve direkte til Østgrønland uden først at gå i karantæne. Er man ikke færdigvaccineret, skal man dog stadig gå i hjemmekarantæne i fem dage og re-testes. Er man færdigvaccineret, behøver man ikke at gå i karantæne eller tage en re-test.

Også Nordlandairs normale rute til Nerlerit Inaat genopstartes igen.

De nye bestemmelser er baseret på anbefalingerne fra coronastaben og er godkendt af samtlige partiformænd. De nye bestemmelser vil foreløbigt være gældende i perioden fra den 1. juli til den 1. september 2021.