Aaja positiv over for regeringens finanslovsudspil

Der er kommet større fokus på Grønland i den danske regerings finanslovsudspil for næste år end for blot få år siden. Det mener IA’s Aaja Chemnitz Larsen i Folketinget, som er glad for især to ting i udspillet.
Foto © : IA Folketingimi
03. september 2018 10:21

-  Der er blevet afsat nogle penge til at styrke indsatsen i forhold til juridisk faderløse og få noget mere oplysning ud til dem, der står i en situation, som ikke helt ved, om de kan få hjælp den vej. Det, synes jeg, er positivt. Den anden ting er, at der er blevet afsat 15 mio. kroner på kulturområdet, som skal være med til at sikre et øget kendskab til rigsfællesskabet i Danmark. Det, synes jeg også, er rigtig, rigtig positivt.

Især mangler der stadig et stort løft på justitsområdet, blandt andet til Forsvarsembedet i Grønland, mener Aaja Chemnitz Larsen. Også hos politiet i Grønland mangler der midler til ordentlige indsatser, påpeger hun. Også hos politiet i Grønland mangler der penge, påpeger hun.

LÆS OGSÅ Dansk finanslov med overraskelser til Grønland

- Hvis vi gerne vil have, at politiet skal handle hurtigere i forhold til anmeldelser af seksuelle overgreb på børn for eksempel, er det også vigtigt, at pengene følger med.

Foruden ønsket om flere penge til justitsområdet i Grønland og mere viden om rigsfællesskabet i Danmark, vil IA i Folketinget arbejde på at fjerne en række barriere mellem Grønland og Danmark samt EU inden for erhvervsområdet.

Forslaget til finansloven 2019 bliver førstebehandlet i Folketinget torsdag i næste uge. Herefter starter forhandlinger mellem finansminister Kristian Jensen og Folketingets partier.