PITUFFIK Aaja vil have afdækket Danmarks håndtering af servicekontrakt

Aaja Chemnitz Larsen ønsker at få afdækket Danmarks håndtering af Pituffik-sagen under morgendagens samråd med udenrigsminister Kristian Jensen. - Der er for meget lukkethed i de arbejdsgrupper, der behandler Pituffik-sagen, mener både Christian Juhl fra Enhedslisten og IA's Aaja Chemnitz Larsen.
Foto © : IA Folketingimi
Skrevet af Sara K. Jakobsen
01. marts 2016 18:10

I forbindelse med servicekontrakten på Pituffik blev der for 1 år siden nedsat to arbejdsgrupper, med deltagelse fra Danmark, Grønland og USA, der skulle finde frem til hvordan kontrakten kommer Grønland mest mulig til gavn.

 

Nu efterlyser de to folketingsmedlemmer mere åbenhed omkring Pituffik-sagen. 

Læs også Aaja kalder dansk minister til samråd om Pituffik

- Det er efterhånden lang tid siden, vi har hørt noget fra Naalakkersuisut eller fra den danske regering i den her sag.

 

- Det er vigtigt at sige, at inden længe så kommer der en afgørelse fra USA, og vi har de her arbejdsgrupper der er i gang, men vi har ikke hørt noget hvad der kommer til at ske. Så man kan jo have sine bange anelser om at det kan have nogle økonomiske konsekvenser for Grønland. Så jeg savner en større åbenhed i sagen omkring Pituffik, siger Aaja Chemnitz Larsen og fortsætter:

- Nu har vi jo haft den her rapport omkring Grønlands håndtering af sagen. Det er vigtigt, at vi også får afdækket, hvordan Udenrigsministeriet har håndteret den her sag, om der er sket nogle fejltagelser bagudrettet, men også hvordan man fremadrettet vil sikre, at det ikke har store økonomiske konsekvenser for Grønland.