Østlige lufthavnsdrømmere må vente

Forundersøgelserne til lufthavn i Tasiilaq skal ligge klar, før det giver mening at gå videre med projektet, fastslår Naalakkersuisut.
16. maj 2017 15:56

Befolkningen har ventet længe nok på en lufthavn i Tasiilaq, mener Demokraternes Justus Hansen. Borgerne må dog væbne sig med lidt mere tålmodighed, oplyser Naalakkersuisut.

Justus Hansen undrer sig over, hvorfor lufthavnen i Tasiilaq ikke er en del af det arbejde Kalaallit Airports A/S kaster sig over.

De andre projekter er længere fremme

Årsagen er ifølge den daværende naalakkersuisoq for anlæg og infrastruktur, Muté Bourup Egede, at projektet i Tasiilaq fortsat mangler en række undersøgelser, før det giver mening at sætte arbejdet igang.

- Vurderingen var, at der forelå en betragtelig mængde materiale på projekterne i Nuuk, lIulissat og Qaqortoq. Derimod var projekterne i Tasiilaq og Ittoqqortoormiit relativt uudforskede, skriver Muté Bourup Egede i sit svar.

Undersøgelser snart klar

Arbejdet er dog i fuld gang, forklarer naalakkersuisoq for området, som fortæller, at der blandt andet er undersøgt flere potentielle placeringer for den mulige fremtidige lufthavn. 

Muté Bourup Egede forventer, at forundersøgelserne bliver færdige i år eller næste år.