Fortsat stor usikkerhed om finansiering af lufthavnspakken

Naalakkersuisut har endnu ikke noget overblik over, hvad den vedtagne udbygning af lufthavnsstrukturen kommer til at koste, og derfor ser den oprindelige tidsplan ud til at skride.
Foto © : Camilla Hylleberg
Skrevet af Thomas Munk Veirum
28. februar 2017 12:33

Det tegner til at det bliver mere end overordentligt svært for Naalakkersuisut at overholde sin egen tidsplan for udbygning af lufthavnene her i landet.

I et svar til Anthon Frederiksen fra Partii Naleraq skriver naalakkersuisoq for infrastruktur, Múte Borup Egede, således, at der fortsat er "stor usikkerhed" om de samlede omkostninger, hvis lufthavnspakken skal gennemføres.

Foto © : Naalakkersuisut/forslag/forslag 2015/18
Tidsplanen fra Naalakkersuisuts beslutningsforslag om lufthavnspakken, der blev vedtaget på efterårssamlingen i 2015.

 

Ifølge planen skulle både anlæggelsen af lufthavnene i Nuuk, Qaqortoq og Ilulissat påbegyndes i 2017. Udvidelsen i Nuuk og lufthavnen i Qaqortoq skulle stå færdig og tages i brug i 2018.

Men der er altså stadig stor usikkerhed om finansieringen af projekterne:

- Departementet for finanser og skatter har oplyst, at der endnu er stor usikkerhed om de samlede omkostninger ved gennemførelse af den samlede plan, skriver Múte Borup Egede til Anthon Frederiksen.

På grund af usikkerhed om omkostningerne overvejes forskellige finansieringsmuligheder og ejerskabskonstruktioner fortsat, fremgår det af svaret fra Múte Borup Egede.