Øget lighed er vigtigst for IA

Øget lighed er det vigtigste punkt for Inuit Ataqatigiit, fortæller formanden fra partiets landsmøde.
05. februar 2017 17:29

Inuit Ataqatigiit holder denne weekend landsmøde i Ilulissat. Her skal den politiske kurs lægges og der er særligt ét fokus for formand Sara Olsvig.

- I det arbejde vi i Naalakkersuisut nu har i gangsat med at tage nogle klare skridt frem mod selvstændighed, der er vores budskab, at det skal vi gøre uden at tabe dele af befolkningen. Derfor er det arbejdet med øget lighed og det med at få alle med i forhold til levevilkår, der fylder rigtigt meget for os, siger Sara Olsvig, der fortsætter som formand for IA.

Opbakning til økonomisk linje

Tidligere har IAs ledelse slået hårdt på, at landets finanslov skulle være i balance. Det princip har det nuværende IA gjort op med, og kassemester Aqqaluaq B. Egede præsenterede i år et stort underskud.

Målet for Inuit Ataqatigiit har dog siden partiets stiftelse været politisk og økonomisk selvstændighed, og det er det fortsat.

- De to ting har gået hånd i hånd for vores parti i alle årene, og det er noget, der bliver genbekræftet ved vores landsmøde i år, siger formand Sara Olsvig.

Hun slår også fast, at der er støtte fra baglandet til den nye økonomiske linje.

Nødvendigt underskud

Olsvig forklarer, at der er økonomisk bæredygtighed i de kommende års finanslov, på trods af at underskuddet voksede fra en million til 145 millioner kroner, efter IA overtog Finansdepartementet.

Årsagen er pengene bliver investeret i social og sundhedsområdet.

- Det er en måde, som vi mener vi er nødt at gå frem i nogle, i hvert fald for de år der gælder her, for at sikre at vi kommer dybere ned i social og sundhedsområdet, siger Sara Olsvig.