Alle kommuner bør lave ældrepolitik

apriilip 05-at 2006 16:04

Alle kommuner i Grønland bør have en ældrepolitik, foreslår ældreforeningen Utoqqaat Nipaat. Og det støtter Kommunernes landsforening, KANUKOKA.

Ældreforeningen har henvendt sig til KANUKOKA for at spørge, om de kan tage ansvaret på sig, og få gjort noget ved kommunernes manglende ældrepolitik. De har meldt positivt tilbage, og har sagt, at de vil sørge for at sætte skub i tingene inden årets udgang, siger Magnus Terkelsen, som er formand for ældreforeningen, Utoqqaat Nipaat, i Nuuk.

Noget af det foreningen mener, at der er brug for, er flere ældreråd. I øjeblikket er det kun i Sisimiut og Aasiaat, at der eksisterer ældreråd. Rådenes opgave er at være opmærksom på de ældres vilkår, lytte til deres behov og bringe problemstillingerne videre til kommunens socialforvaltning.

Andennæstformanden i Kanukuka, Knud Kristiansen, mener, at ældreforeningens forslag er godt.

- KANUKOKAs bestyrelse har besluttet at støtte forslaget. Vi sendte forslaget videre til kommunerne med opfordring til, at de respektive kommunal-bestyrelser i fremtiden gerne skulle lave en ældrepolitik. Vi kan ikke pålægge kommunerne at udforme en ældrepolitik, men vi kan opfordre dem til at gøre det, og vi håber at de fleste kommuner får det gjort i den nærmeste fremtid, siger han.