Årets Arbejdsplads 2004 mangler faglært personale

maajip 15-at 2005 14:42

Fra i dag og frem til 1. november kan landets virksomheder kæmpe om at blive landets bedste arbejdsplads. En konkurrence som Det Grønlandske Arbejdsmiljøråd har skudt i gang for femte år i træk.

Plejehjemmet i Nuuk fik prisen sidste år – blandt andet for den gode personalepleje. Men nu lider plejehjemmet under mangel på personale at pleje, fortæller forstander Rosamarie Elsner:

- Lige nu har vi store vanskeligheder med at rekruttere personale, specielt faglært personale. Vi mangler fire ud af syv sygeplejersker, fire ud af 12 sundhedsassistenter og ni ud af 25 social- og sundhedshjælpere, siger forstanderen.

Hun peger på manglende personaleboliger som en afgørende faktor på problemet. Mange af de ansatte har ikke tag over hovedet og det kan de ikke holde til.

- Det vi har erfaret med social- og sundhedshjælperne der kommer fra kysten, er at de arbejder hos os i to-tre måneder, hvorefter vi finder ud af at de ikke engang har en seng at sove i. Det er uholdbart og så tager de tilbage til deres hjemkommune.

Rosamarie Elsner mener, at Nuuk Kommune er opmærksomme på boligsituationen og at det ser ud som at der er lysere tider forude. Og så kan Plejehjemmet i Nuuk måske igen blive attraktiv arbejdsplads. Når plejehjemmet er fuldt bemandet er der 80 ansatte.