Zelenskyj: Putin vil give Ukraine skylden for Moskva-angreb

Fredag aften blev et koncertsted nær Moskva udsat for et blodigt angreb. 137 meldes omkomne. Nu mener Ukraines præsident, at Putin vil skyde skylden på Ukraine.
I en videotale i går sagde præsident Vlodomir Zelenskyj, at Putin forsøger at give Ukraine skylden for fredags voldsomme angreb i Moskva, hvor 137 mennesker døde. Foto © : Scanpix
Skrevet af Ritzau
24. marts 2024 12:22

Ruslands præsident, Vladimir Putin, forsøger at rykke skylden for det dødelige angreb, der skete nær Moskva fredag aften, over på Ukraine.

Det mener Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, skriver nyhedsbureauet AFP.

- Det, der skete i går (fredag, red.) i Moskva, er indlysende: Putin og det andet afskum forsøger bare at skyde skylden på nogen andre, sagde præsidenten i en videotale lørdag ifølge Reuters.

Fredag aften blev et koncertsted nær den russiske hovedstad, Moskva, udsat for et blodigt angreb.

Ruslands efterforskningskomité har i dag opjusteret dødstallet fra 133 til 137. Dertil melder de om endnu flere sårede.

I en tv-tale i går lød det fra Putin, at fire personer, der var direkte involveret i angrebet, var blevet anholdt. I alt er der foretaget 11 anholdelser.

Ifølge de russiske myndigheder rejste de mistænkte personer ind i Rusland fra Ukraine inden angrebet.

Og efter angrebet forsøgte de altså at flygte tilbage, sagde Putin i tv-talen.

- De forsøgte at gemme sig og flygtede mod Ukraine, hvor der ifølge foreløbige oplysninger var lavet et smuthul, så de kunne krydse grænsen fra den ukrainske side, sagde han.

IS hævder at stå bag

Ifølge Zelenskyj har man fra russisk side bragt hundredtusindvis af sine egne "terrorister" til Ukraine, men er "ligeglade med, hvad der sker i deres eget land".

- Deres metoder er altid de samme. Vi har set det hele før. Ødelagte bygninger og skyderier og eksplosioner. Og de finder altid nogen andre at skyde skylden på, sagde han i videotalen.

Imens siger en talskvinde fra det russiske udenrigsministerium, at Zelenskyj er "det eneste statsoverhoved, der er skør nok til at give Rusland skylden for terrorangrebet."

Det skriver Reuters.

Kort efter angrebet fredag aften tog Islamisk stat (IS) ansvaret for angrebet.

I en meddelelse har det yderligere lydt fra IS, at angrebet kommer som følge af "en krig, der raser mellem Islamisk Stat og lande, som kæmper mod islam".

/ritzau/