Wæver: Skidt Inatsisartut-samarbejde bag Siumuts regeringsproblemer

Selve partiet har ikke problemer, men udfordringen lå i, at det afgående Inatsisartut ikke kunne samarbejde, påpeger fungerende formand for Siumut, Jørgen Wæver Johansen over for KNR.
Jørgen Wæver Johansen Foto © : KNR
Skrevet af Nauja Møller
04. oktober 2014 13:00

Siumut kan ikke klandres for, at Aleqa Hammond har brugt landskassen som kredit, mener han.

 

- Det seneste landsting med den måde, de har håndteret sagerne på, har desværre bevist, at de ikke var voksne nok i forhold til den opgave og det ansvar, befolkningen gav dem, siger fungerende formand for Siumut, Jørgen Wæver Johansen.

 

Lars-Emil giver lederskabet skylden
Tidligere formand for Inatsisartut Lars-Emil Johansen har påpeget over KNR, at problemet lå i manglende lederskab.

 

- Det er en kaotisk politisk situation, vi står i, som skyldes, at der ikke er ledelse i landets regering, at der ikke er koordinering, at der ikke er ansvarspåtagelse og at der ikke er engagement. Og den er præget af ganske spinkle flertal.


At Aleqa Hammond og den forrige formand for Naalakkersuisut, Kuupik Kleist, brugte landskassen som kassekredit kan partiet Siumut ikke klandres for, mener Jørgen Wæver Johansen.

 

- Siumut har en politik, den arbejder ud fra, og hvis der er problemer med enkeltpersoner, så kan man jo ikke klandre et helt parti for det, siger Jørgen Wæver Johansen, og han har et bud på, hvordan tilliden kan genvindes fra befolkningen:

 

- Siumut vil genvinde folkets tillid ved at gøre, som vi altid gør. Og det er at indbyde til et samarbejde på tværs af partierne.

 

- Det er ved at have et vision for fremtiden og have konkrete mål for fremtiden, siger han.

 

Jørgen Wæver Johansen har endnu ikke besluttet sig, om han vil stille op som formand for Siumut.