- Jeg vil gerne forholde mig til et forslag, men hvordan tænker I, at det skal finansieres, skriver Vittus Qujaukitsoq (NQ) i et åbent brev.Foto: KNR

Vittus Qujaukitsoq om kommuners forslag: Hvordan skal de finanseres?

Skattefri rejser og hjælpepakke til turisterhverv. Det har landets fem borgmestre foreslået til Naalakkersuisut under coronakrisen. Men naalakkersuisoq for finanser er træt af forslag, der ikke er finansieret.

Avannaata Kommunias borgmester, Palle Jeremiassen (Siumut), bedt om en konkret plan for genåbning af landet efter coronakrisen.

Han er borgmester i den kommune, hvor landet største turistdestination, Ilulissat, savner turister og gæster.

Men han er ikke alene. Landets fem borgmestre er alle kommet med forslag om, at Naalakkersuisut skal komme med endnu en hjælpepakke for at få gang i turismen under coronakrisen.

Men nu er det nok. Det skriver naalakkersuisoq for finanser, Vittus Qujaukitsoq (NQ), i et åbent brev på naalakkersuisuts hjemmeside.

Turister og skattefri rejser

For hvor skal de pengene komme fra, spørger Vittus Qujaukitsoq:

- Jeg vil gerne forholde mig til et forslag, men hvordan tænker I, at det skal finansieres, skriver han i brevet.

Naalakkersuisut har i forvejen lavet en hjælpepakke til erhvervet på i alt 257 millioner kroner. Derfor opfordrer Vittus Qujaukitsoq  kommunerne til, at de også lægger finansieringsplaner for forslag, inden de lander på hans skrivebord.

Ud over hjælpepakke til turisme er skattefri rejser også blevet foreslået af de fem kommuner. 

- Ovennævnte forslag kommer fra de fem borgmestre, og forslagenes fællesnævner er, at de dels er udgiftskrævende. Og dels er der ikke angivet forslag til finansiering af forslagene, skriver Vittus Qujaukitsoq i det åbne brev.

Landskassen i knæ

Han påpeger, at han er åben for gode forslag. Det er dog ikke nemt at komme videre med forslagene, når landskassen allerede er tvunget i knæ på grund af coronakrisen.

- Nye idéer til bedre måder at gøre tingene på er altid velkomne, men når de udgiftskrævende nye forslag ikke er fulgt op med et forslag til finansiering, er det i disse corona-tider svært at finde ledige midler til de (sikkert) mange udmærkede formål, siger han.

Naalakkersuisut har i coronatiden valgt at udsætte eller aflyse projekter indenfor bygge- og anlægsområdet. Og Vittus Qujaukitsoq vil kun lytte til forslag, der kan skabe nødvendig beskæftigelse i lokalområder med arbejdsløshed.

Det har ikke været muligt mandag at få en kommentar fra Vittus Qujaukitsoq. 

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt