Vinterstorm efterlader 21 døde og millioner i Texas uden strøm

I Houston er situationen så alvorlig, at virksomheder med strøm opfordres til at agere varmestuer for borgere.
Borgmesteren i den texanske by Houston, Sylvester Turner, fortæller på et pressemøde tirsdag eftermiddag, at 1,3 millioner mennesker i hans by fortsat er uden strøm. Foto © : Go Nakamura/AFP/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
17. februar 2021 08:00

En vinterstorm i USA har kostet mindst 21 mennesker livet og efterladt millioner af indbyggere i sydstaten Texas uden strøm.

Kulden har opslugt store områder af landet og lukket flere covid-19-vaccinationscentre og forhindret vaccineleveringer. Forholdene ventes ikke at blive bedre før weekenden. Det skriver nyhedsbureauet Ritzau.

Myndighederne i Texas har fået kritik, fordi delstatens energinet ikke kan følge med efterspørgslen under den ekstreme kulde, hvormed millioner af texanere må undvære strøm.

Mindst 21 mennesker er døde i delstaterne Texas, Louisiana, Kentucky og Missouri. Herunder blev fire dræbt i en husbrand i Sugar Land i Texas, hvor strømmen ifølge politiet og lokale medier var gået.

Præsident Joe Biden har forsikret guvernørerne i de hårdest ramte stater om, at den føderale regering står klar til at hjælpe med alle nødvendige ressourcer. Det oplyser Det Hvide Hus i en erklæring.

LÆS OGSÅ Arktisk storm skaber kaos og massive strømafbrydelser i USA

Borgmesteren i den texanske by Houston, Sylvester Turner, fortæller på et pressemøde tirsdag eftermiddag, at 1,3 millioner mennesker i hans by fortsat er uden strøm.

Derfor opfordres virksomheder, som stadig har strøm, til at åbne deres døre og fungere som varmestuer for frysende borgere.

- Det er meget, meget vigtigt at få strømmen genoprettet så hurtigt som muligt. Det er prioritet nummer ét, siger borgmesteren.

Myndighederne i Texas advarer borgere mod at tage grill og gasovne i brug indendørs.

Advarslen kommer, efter at flere hospitaler har behandlet personer for kulilteforgiftning, efter at de har forsøgt at opvarme iskolde hjem ved hjælp af disse apparater.