Vindmølle bukker under for blæsevejr i Sisimiut - igen

For anden gang går en vindmølle i stykker på Nukissiorfiits tetcenter i Sisimiut. Denne gang er vingen flækket.
Det er anden gang, at vindmøllen går i stykker. For et år siden - i januar 2019 - tabte vindmøllen en vinge. Foto © : Nukissiorfiit
Skrevet af Jens Betak
09. januar 2020 15:40

En vindmølle på Nukissoirfiits testcenter i Sisimiut er bukket under i den kraftige blæst, der har præget store dele af landet.

Det oplyser Nukissiorfiit på sin hjemmeside, og oplyser, at en vinge på vindmøllen er flækket.

Det er anden gang, at vindmøllen går i stykker. For et år siden - i januar 2019 - tabte vindmøllen en vinge.

I juli blev alle vindmøllens tre vinger skiftet ud, og så troede Nukissiorfiit, at problemet var løst, men det har tilsyneladende ikke været nok.

- Vi er selvfølgelige drønærgerlige over situationen. Ingen havde forestillet sig, at den samme mølle kunne havarere igen, siger Claus Andersen-Aagaard, der er konstitueret energidirektør i Nukissiorfiit.

LÆS OGSÅ Vindmølle taber sin vinge i Sisimiut

Vindmøllen står i et testcenter, som ligger i et ubebygget område. Der er derfor ikke nogen personer, som er kommet til skade.

Formålet med testcenteret er at teste forskellige vindmøller og undersøge, om vindmøller i fremtiden kan være med til at forsyne den grønlandske befolkning med energi.

Den specifikke vindmølle er produceret af Solid Wind Power, og de gentagne problemer skuffer Nukissiorfiit.

- De dårlige erfaringer, vi har gjort os med den specifikke mølle, indgår naturligvis i vores videre planlægning af, hvordan vi kan forsyne vores land med vedvarende energi, siger Claus Andersen-Aagaard.