Foto: KNR

FORÅRSSAMLING Vigtige emner for Inuit Ataqatigiit

Fredag den 8. april, klokken 10, starter Inatsisartuts forårssamling, og formand for oppositionspartiet Sara Olsvig, ser særligt frem til tre punkter under samlingen.

Fredag den 8. april, klokken 10, starter Inatsisartuts forårssamling, og formand for oppositionspartiet Sara Olsvig, ser særligt frem til tre punkter under samlingen.

Første vigtige punkt for Sara Olsvig er spørgsmålet om folkeafstemningen om uran, hvilket ikke er overreaskende, da Inuit Ataqatigiit er ikke enig med den nuværende koalitions politik om uran.

- Jeg vil særligt fremhæve tre emner, som jeg mener bliver meget meget vigtige for denne samling, og det er først de tre forslag om folkeafstemning vedrørende uran.

Læs også URAN Kirkegaard: Siumuts politik er klar​

- Arbejdet om en ny budgetlov, som kommer til at være grundlæggende for vores økonomistyring de kommende år. Det arbejde skal laves grundigt, og vi ser frem til at gå i dybden med det forslag, der ligger, og se på, hvordan vi eventuelt kan gøre det endnu bedre.

-Også har vi vores eget forslag om arbejdet for øget lighed imellem de forskellige kommuner i landet, hvor vi meget gerne vil se på, hvordan man udover den økonomiske udligningsmodel, der bruges, er nødt til at se på andre måder at øge ligheden end bare at flytte penge. Og det er en meget meget vigtig debat vi mener, der skal tages fra Inuit Ataqatigiit og derfor har vi det forslag på dagsordenen, siger Sara Olsvig til KNR.

Der er optaget i alt 57 punkter fra medlemmerne af Inatsisartut og 29 punkter fra Naalakkersuisut til behandling. Inatsisartuts forårssamling er planlagt til at slutte 3. juni 2016.

Læs også Ros fra den danske finansminister

Læs også IA: Kommunesammenlægning har skabt større ulighed i samfundet

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt