- Det er vigtigt at indsamle strategiske og pålidelige tal. Visionen er, at vi gør det hver andet år, på den måde kan vi følge op på udviklingen og effekten af initiaver for at forebygge hjemløshed, siger hun. Foto: KNR

Sara Olsvig: Vi ved for lidt om hjemløse

Vi ved alt for lidt om de hjemløse og de indsatser, der bliver gjort for at hjælpe dem. Det skal der laves om på, siger naalakkersuisoq for sociale anliggender, Sara Olsvig.

Nye tal fra landets kommuner viser, at der er 878 hjemløse her i landet. Men tallene er usikre, fordi kommunerne registrerer de hjemløse på forskellige måder. Sara Olsvig ønsker bedre tal: 

- Det er vigtigt at indsamle strategiske og pålidelige tal. Visionen er, at vi gør det hver andet år, på den måde kan vi følge op på udviklingen og effekten af initiaver for at forebygge hjemløshed, siger hun. 

Arbejde tæt med kommunerne

På den lange vil naalakkersuisoq arbejde tæt sammen med kommunerne for at drøfte, hvordan man kan forbedre de tiltag, der bliver lavet på området. Det skal blandt andet være med til at forhindre, at de hjemløse rejser til Danmark uden penge og planer. 

LÆS OGSÅ 878 borgere lever som hjemløse

 - Jeg skal finde ud af, hvordan kommunerne gør i forhold til socialt udsatte voksne og vi skal drøfte, hvordan vi kan videregive de succesfulde strategier, der lykkedes, til de andre kommuner her i landet, siger naalakkersuisoq for sociale anliggender. 

LÆS OGSÅ Der er brug for en plan for at hjælpe hjemløse

Olsvig mener, at alle hjemløse skal have et tag over hovedet, især nu hvor den kolde vinter er ved at komme. Men hun ved på nuværende tidspunkt ikke, hvordan  situationen er for de hjemløse uden for hovedstaden. 

 - Lige nu ved jeg ikke hvilke tilbud de forskellige kommuner yder. Jeg ved, der er bestemte tilbud i Nuuk, derfor skal jeg indsamle al information og vurdere, hvad der skal gøres, sagde Sara Olsvig til KNR. 

LÆS OGSÅ Der er behov for indsats for udsatte voksne

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt