Angunnguaq Larsen spiller overfor dobbelt Oscar-vinder: Vi var lidt badass overfor hende

Flere grønlandske skuespillere var samlet i Reykjavik for at indspille den fjerde sæson af HBO-hitserien ’True Detective’ med Jodie Foster i hovedrollen som ukuelig detektiv.
Angunnguaq Larsen spiller overfor Jodie Foster i HBO-dramaserien 'True Detective: Night Country'. Foto © : HBO Nordic
16. april 2023 10:18

Hvis du klikker ind og ser teaseren til den fjerde og kommende sæson af HBO-hitserien 'True Detective', ser du hans ansigt.

Og for nyligt sad han i Hollywood blandt verdens største filmstjerner for at overvære Oscar-uddelingen. Kortfilmen 'Ivalu', hvor han spiller hovedrollens far, var nemlig nomineret til en gylden statuette.

Glæden synes at have ingen ende for den grønlandske skuespiller Angunnguaq Larsen, der for alvor er ved at etablere sit navn i de internationale filmkredse.

Spiller overfor Jodie Foster

I den kommende sæson af 'True Detective' spiller han rollen som en alaskansk jæger overfor den dobbelte Oscar-vinder Jodie Foster. Hun holder hovedrollen som en af de to kvindelige detektiver, der skal løse et mysterium om otte forsvundne mænd.

Det var nok den største oplevelse at møde Jodie Foster. Jeg har jo set hende på film, siden jeg var et lille barn

- Jeg fik én scene med Jodie Foster. Det var en helt fantastisk oplevelse at møde hende på tæt hold. Hun er faktisk meget mindre, end jeg havde forventet, siger Angunnguaq Larsen.

Jodie Foster er blandt andet kendt for sin medvirken i storfilmen 'Ondskabens Øjne', hvor hun spiller en FBI-kadet, der skal fange en seriemorder med hjælp fra den kannibalske Dr. Hannibal Lecter, spillet af Anthony Hopkins.

- Vi var lidt badass overfor hende

Angunnguaq Larsens største oplevelse kan nok bedst beskrives med et navn: Jodie Foster.

- Det var nok den største oplevelse at møde Jodie Foster. Jeg har jo set hende på film, siden jeg var et lille barn. Og så ser jeg pludselig sådan en to gange Oscar-vinder på helt tæt hold og snakker med hende efter optagelserne. Det er stjerneglamour.

Han fortæller, at hun synes, han så lidt skræmmende ud i sit kostume.

- Da hun så os i kostumet, synes hun, at vi så lidt skræmmende ud, fordi vi også var lidt badass overfor hende. Men det var selvfølgelig også lidt grænseoverskridende for os, at vi skulle være badass overfor hende. Hun klarede det pissegodt.

Serien er spækket med grønlændere

I december måned var Reykjavik fyldt med grønlændere, som skulle medvirke i serien som skuespillere eller statister.

- Der var fyldt med folk her fra Nuuk og en del grønlændere fra Danmark. Der var en stor gensynsglæde og selvfølgelig et stort sammenhold mellem os, fortæller Angunnguaq Larsen.

Med i grønlænderflokken var også Aka Niviâna Mørch Pedersen. Hun har rollen som Julia, som er søsteren til den anden kvindelige detektiv, der spilles af den tidligere professionelle bokser Kali Reis.

Ifølge Angunnguaq Larsen var det en kæmpe oplevelse at deltage i en amerikansk produktion i så stor en kaliber. Endnu bedre var det, at han kunne dele oplevelsen med andre grønlændere:

- Når man er fra samme sted, men mødes i et andet land, så bliver man rigtig gode venner. Så det blev til en del gode aftener rundt omkring i Reykjaviks gader.

Angunnguaq Larsen fortæller, at serien forventes at have premiere engang i september i år. HBO har dog ikke fastsat en officiel premieredato endnu.

Se traileren her: