VM-Landsholdet møder Paraguay: Vi skal finde fighten, viljen og glæden frem

I dag spiller håndboldlandsholdet mod Paraguay. Her bliver det afgjort, om de skal spille den sidste kamp om 29. pladsen eller 31.pladsen til VM.
Assistenttræner Jens Steffensen spå chancerne for sejr til 40-60 mod Paraguay Foto © : Claus Bjørn Larsen/Ritzau Scanpix
Skrevet af Mikkel G. Rasmussen
11. december 2023 14:37

Landsholdet har stadig deres første sejr til gode ved VM, men det har dagens modstander også.

Klokken 17:30 står landsholdet overfor Paraguay i en kamp, hvor det skal afgøres om Grønlands sidste kamp bliver for 29. pladsen eller 31.pladsen.

- Det er et hold med hurtige og gennembrudsstærke spillere, men de er fysisk knap så store som nogle af de spillere, vi lige har mødt fra Island og Kina, lyder det fra assistenttræner Jens Steffensen om dagens modstander.

Derfor bliver opskriften til en sejr - muskler og velsmurte skudarme:

- Vi skal stå imod deres pres og score lige så mange mål som i den sidste kamp. Så tror jeg, at det kan blive en tæt kamp, siger Jens Steffensen.

I lørdags spillede VM-holdet mod Kina.

Den kamp endte med et nederlag 32-24, men som scoringstavlen viser, var det en kamp, hvor landsholdet især fik vist sig godt frem i anden halvleg:

- Vi var ikke gode nok til at udnytte vores chancer i første halvleg, og de fik en del mål på nogle fejl. Til gengæld spillede vi en rigtig fin anden halvleg og holdt dem nede på meget færre scoringer og var selv meget flittigere til at score, siger Jens Steffensen.

Enorm opbakning i Frederikshavn

Én af dem, der godt kan få en afgørende rolle i dagens kamp, er venstre back Nivi Petersen.

- Vi skal stå tæt sammen i forsvaret, og så skal vi finde fighten, viljen og glæden frem, siger hun.

Opbakningen i Stavanger var rigtig god med over 100 fans, der heppede og sang for deres helte, men i Frederikshavn er antallet af fans endnu højere.

Foto © : Claus Bjørn Larsen/Ritzau Scanpix

Og til aftens kamp får landsholdet nok opbakning fra mellem 400-500 fans.

- Det betyder bare alt for os. Det giver en enorm glæde og vilje, og det minder os om, hvad det er, vi kæmper for, og det er Grønland, siger backen.

 Og for hende ville det betyde alt, hvis landsholdet i aften kan betale lidt tilbage til alle fansene med en sejr.

- Selvom vi har tabt mange kampe, har vi aldrig givet op. Det er helt klart også på grund af fansene, og den støtte vi har fået. Det ville betyde alt, hvis vi kunne vinde i aften, siger Nivi Petersen.

Kampen mod Paraguay bliver vist direkte på KNR1 med optakt klokken 16:30 og kampstart klokken 17:30.

Tidligere i dag vandt Kasakhstan over Iran. Det betyder, at vinder Grønland i dag, så møder de kasakhstan i kampen om 29. pladsen, mens at de ved et nederlag møder Iran om 31.pladsen.