U-18 landsholdet kan også: Skal til VM i Kina

En sejr over Puerto Rico i den sidste kamp betyder, at U-18 landsholdet godt kan finde kufferterne frem. De skal nemlig til VM i Kina til sommer.
07. december 2023 12:54

- Det har altid været drømmen. Så det er megafedt, siger Tukummeq Berthelsen.

Anføreren for Grønlands U-18 landshold i håndbold har nemlig sammen med resten af holdet kvalificeret sig til VM i Kina.

Og det har de på trods af en svær start i Puerto Rico, hvor kvalifikationen fandt sted.

- De første kampe var lidt svære, og vi mistede måske håbet lidt, men vi kom tilbage og viste, hvad vi kunne, siger anføreren.

For da Mexico tabte deres sidste kamp til Martinique, var bolden pludselig tilbage i landsholdets hænder. Nu krævede det bare en sejr over hjemmebane-holdet Puerto Rico.

- Det var bare med at holde fokus og prøve at lade være med at være alt for nervøse og spille vores eget spil. Der var et kæmpe tryk i den kamp med hjemmeholdets fans, der heppede, så det skulle spillerne holde ude, siger træner Victoria Svendsen.

Og holde det ude gjorde de. For landsholdet vandt knald eller fald kampen mod Puerto Rico med 38-36.

- Det er helt fantastisk. Det er kæmpestort. Vi har kvalificeret os på egen hånd. Det turde vi ikke at håbe på inden turneringen. Jeg er virkelig stolt af pigerne, siger Victoria Svendsen.

Og faktisk var pladsen til VM ikke det eneste, landsholdet kunne tage med hjem. For fløjspiller Hannah Petersen blev nemlig kåret som turneringens bedste spiller.

- Det er dejligt og overraskende, siger Hannah Petersen.

 Den største turnering

Selvom U-18 holdet har haft travlt med deres egen turnering, har der også været tid til at følge med i Norge, hvor deres helte har spillet håndbold på den helt store scene.

- Vi har set alle kampe. De er et kæmpe forbillede for os med deres gejst og vilje, og det er noget, vi også arbejder med at have den samme teamspirit, siger Victoria Svendsen, som hurtigt bliver fulgt op af Tukummeq Berthelsen:

- Vi ser jo op til de damer. Det var virkelig følelsesladet at se den første kamp. Vi var alle sammen oppe at stå og synge med, og der var måske nogen, som græd lidt.

Landsholdets deltagelse ved VM er også noget, der har givet ekstra motivation til U-18-holdet.

- Vi vil gerne være lige så gode som dem og også endnu bedre. Så vi vil gerne vise Grønland, at vi også kan nå VM, siger Tukummeq Berthelsen.