Efter kampen mod Norge - Vi er megastolte

Håndboldlandsholdet åbnede onsdag VM-kontoen. Men selvom de led et stort nederlag til de forsvarende verdensmestre, var det nogle stolte spillere og trænere efter kampen.
Engagementet fra både landsholdet og de medrejsende fans har gjort indtryk i den norske lejr. Foto © : Beate Oma Dahle/NTB/Ritzau Scanpix
Skrevet af Mikkel G. Rasmussen
30. november 2023 10:48

Håndboldlandsholdet skød onsdag aften VM i gang.

Det gjorde de mod selveste storfavoritterne til at vinde hele turneringen, som endda også spiller på hjemmebane i Stavanger:

- Det var helt fantastisk at spille mod de tidligere verdensmestre, lød det fra Ivalu Bjerge kort efter kampen mod Norge.

Og hun var ikke den eneste, der kom smilende ud efter kampen på trods af øretæven:

- Det var virkelig spændende at spille sådan en hård kamp. De er jo verdensmestre. Hårdt pres, hurtigere løbere og gode skud. Det er nogle, der træner professionel håndbold hver dag. Det er noget helt andet, end det vi kommer fra, siger Lykke Frank Hansen.

Grønlands deltagelse ved VM og præstationen fra både spillere og fans i den første kamp gik heller ikke ubemærket hen i modstanderes lejr.

Jublen og beærelsen over at være med til et verdensmesterskab var nemlig inspirerende for den norske landstræner:   

- Jeg tager med, at der var nogle stolte, grønlandske tilhængere, som støttede deres hold og jublede for hvert mål. Og som er meget stolte over, at håndboldpigerne fra Grønland har kvalificeret sig til et VM, sagde Norges landstræner Thorir Hergeirsson på pressemødet efter kampen og fortsatte:

- Det giver lidt perspektiv til de nationer, der altid er der, og folk bliver lidt forkælede og føler, at det at vinde er det eneste, der betyder noget. Det er godt at se, at det stadig er sådan, at det også er stort at deltage.

Overraskende tæt start

Sejren på 43-11 til Norge afspejler også den forskel, der er mellem de to hold.

Men faktisk var det til de flestes overraskelse helt tæt efter et kvarter, hvor stillingen var 8-6 til Norge. 

- Nej, det havde vi ikke regnet med. Jeg synes bare, at det var megafedt, at vi lige viste, hvad vi kunne. Jeg tror, de blev en smule overraskede. Men jeg synes bare, det var fedt at vise, at vi faktisk godt kan, siger Ivalu Bjerge.

Det grønlandske landshold jublede på trods af kampens udfald. Foto © : Beate Oma Dahle/NTB/Ritzau Scanpix

Også landstræner Anders Friis var ganske godt tilfreds med præstationen efter kampen:

- Det var megasvært, og det havde vi forberedt os på. Vi er selvfølgelig glade for de 10-12 minutter, hvor vi egentlig var nogenlunde med. Det er vi selvfølgelig stolte og lidt overraskede over, siger landstræneren.

Kamp igen fredag

Selvom kampen endte, som mange nok forventede med en storsejr til Norge, er der rigtig mange ting fra kampen, som landsholdet kan tage med videre i turneringen.

- Jeg synes, vi kan tage vores gode gejst og den gode start med videre. Selvom det bliver nogle svære kampe, skal vi bare huske at nyde hvert et øjeblik, siger Ivalu Bjerge.

Landstræneren så også flere gode takter i kampen.

- Noget af det, vi har snakket mest om, var, at vi ville herfra med et godt udtryk, og det synes jeg bestemt, at vi gjorde. Vi kan glæde os over rigtig mange elementer i spillet, og det skal vi tage med videre i turneringen, siger Anders Friis.

Der er også en stor tro i landsholdslejren på et de kan gøre det godt på fredag mod Sydkorea.

- Ja, det regner jeg da med. Det er det, vi satser på hver gang, at vi skal spille en kamp, siger Lykke Frank Hansen.

Kampen mod Sydkorea bliver vist på KNR fredag klokken 15.00.