Ekspert før VM: Så store er kvindelandsholdets chancer

Grønland brager sammen med Norge, Sydkorea og Østrig i deres VM Gruppe. Men hvad er det for nogle hold, og har vi en chance for at lave et godt resultat? Det vurderer ekspert og sportskommentator Noah Mølgaard.
Kalaallit Nunaat VM-imut anngupput
Grønland kvalificerede sig til VM med en finalesejr over Canada. Foto © : Timersoqatigiiffiit Assammik Arsartartut Kattuffiat
Skrevet af Mikkel G. Rasmussen
27. november 2023 16:14

På onsdag står landsholdsspillerne over for den indtil videre sværeste kamp nogensinde i deres karriere.

De møder nemlig håndbold-stormagten Norge. Nationen, som ved de seneste tre slutrunder har stillet sig øverst på skamlen og sunget sejrssang.

- Vi skal forvente, at det bliver mere end svært. Det bliver svært bare at få scoret mod dem, siger Noah Mølgaard, der har været sportskommentator i mere end 30 år.

Og kaster man blikket på VM-favoritternes holdkort, finder man et spækket udvalg af stjernespillere, som har deres daglige gang i verdens største klubber. 

- Norge har en verdensklasse målmand, et verdensklasseforsvar og et verdensklasseangreb. Hvis vi scorer over ti mål, skal vi være glade. De norske spillere har fået at vide af træneren, at uanset, hvem modstanderen er, skal de køre i femte gear - lige fra første til sidste fløjt, siger Noah Mølgaard.

Dem kan vi drille - måske

Piben får dog en lidt anden lyd i forhold til de to andre hold, som det grønlandske kvindelandshold skal møde i puljen.

For efter åbningskampen mod Norge venter Sydkorea. En kamp, hvor der bliver spået væsentligt bedre chancer for landsholdet.

Det sydkoreanske kvindelandshold har nemlig fået en ny træner, som for første gang i historien er europæisk.

- De er ved at implementere en ny måde at spille på, og det tyder ikke på, at de har fået det helt på plads endnu. Vi kan håbe, at vi kan drille dem. Det er lidt for meget at kræve, at Grønland skal hente point mod Sydkorea, men man kan aldrig vide, siger Noah Møllgaard.

Men han har en god idé om, hvor forsvaret skal lægge fokus.

Kampprogrammet til VM

Onsdag 29. november 17:00

Norge – Grønland

 

Fredag 01. december 14:30

Sydkorea – Grønland

 

Søndag 03. december 14:30

Grønland - Østrig

 

Alle kampene vises på KNR2

Sydkorea har nemlig en spiller, der er meget i øjenfaldene. Det er holdets stjerne:

- Mange af spillerne spiller i Sydkorea, men de har én, der spiller i den ungarske storklub Győri, nemlig Ryu Eun-Hee. Hun laver rigtig mange mål og assists.

Lykkes det at lukke stjernen ned, ser Noah Mølgaard også gode muligheder i den anden ende af banen, hvor højdeforskellen kan blive afgørende:

- De er ikke så høje, så måske vores langskytte Lykke Frank Hansen kan have gode muligheder her, siger Noah Mølgaard.

Den fysiske prøve

I den tredje og sidste kamp venter Østrig, og hvor de sydkoreanske spillere er små og hurtige, er det lige omvendt med spillerne fra Østrig:

- Deres forsvar er spillere på over 1.80 meter. Så det bliver svært at komme frem til scoringschancer. Vores muligheder ligger i kontraangreb. Det tyder på, at de er meget stærke i forhold til Grønland, siger Noah Mølgaard.

Det kan virke paradoksalt, men måske skal svagheden findes i Østrigs styrke. 

- Hvis det er nogle store spillere, der spiller i et lavt tempo, kan vi godt presse dem med vores hurtighed. Vi bliver nok trætte i løbet af kampen på grund af Østrigs fysik, siger han.

Men det er altså ikke en helt nem pulje, Grønland er havnet i. Om chancerne for at få et point eller to, lyder svaret fra Noah Mølgaard:

- Chancen for et mirakel er meget lille.