Minik: Vi er klar til kamp

Det grønlandske landshold er klar til at løbe på banen på lørdag, når de skal møde Colombia ved De Panamerikanske Mesterskaber i håndbold, som i år afvikles i Nuuk.
Foto © : Jonas Fievé/KNR
12. juni 2018 21:01

Klokken 20 på lørdag er der åbningsceremoni, og bagefter skal de grønlandske herrer spille deres første kamp, når de tager i mod Colombia.

Ifølge den grønlandske stjernespiller Minik Dahl Høegh er landsholdet formmæssigt klart til at løbe på banen til den første kamp ved Pan Am på lørdag.

 - Vi har en modstander til at starte med, som ser overkommelig ud, og egentlig tror og håber jeg på, at vi på lørdag begynder at finpudse nogle af de ting, vi skal have med resten af Pan AM, og forhåbentligt også viser, at vi måske nemt kan slå det colombianske hold, siger Minik Dahl Høgh til KNR.

LÆS OGSÅ Minik Dahl Høegh i nervepirrende comeback

Klar efter skade

Efter en længere skadespause fik den grønlandske landsholdkæmpe comeback i den danske holdboldliga, da han i februar for første gang løb på banen for Skanderborg.

Selvom det kun er omkring fem måneder siden, så er kampformen ifølge Minik Dahl Høgh der, hvor den skal være. 

- Jeg synes, at jeg kan bidrage med rigtig meget, og jeg synes også, at det begynder at ligne noget, og jeg skal nok komme til at være en trussel for mange af de hold, som vi kommer til at møde.

-Konditionsmæssigt er jeg ikke helt på toppen, hvor jeg selv ville ønske, at jeg ville være, så det kommer nok til at være en Minik, der lige har lidt flere pauser en gang i mellem de her vigtige kampe.

LÆS OGSÅ Minik Dahl Høegh håber på landsholdscomeback

Drømmer om VM

De grønlandske herrer skal kæmpe med fire andre lande om de to eftertragtede pladser, som giver adgang til semifinalen.

Derefter er målet, at Grønland skal ende i top tre, så landsholdet kvalificerer sig til verdensmesterskaberne i håndbold, som spilles næste år i Danmark og Tyskland.

- Det er det, som vi brænder rigtig meget for, og det er noget, vi selv tror på. Hvis det hele flasker sig, så tror jeg på, at Grønland kommer med til VM men igen er der også en risiko for, at det ikke kommer til at ske, siger den grønlandske landsholdspiller Minik Dahl Høgh.

LÆS OGSÅ Minik Dahl Høegh skifter til Skanderborg Håndbold