Kielsen: Vi bruger bare de regler, der er til rådighed

Kim Kielsen har fået efterårssamlingen udskudt, fordi det ikke er lykkedes at blive enige med Demokraterne om en ny koalition. Han bruger blot de regler, der er, siger Siumut-formanden.
Foto © : KNR
27. september 2018 17:14

- De forhandlende partier har anmodet formandskabet om større råderum, da forhandlingerne stadig kører. Vi udnytter altså den mulighed, der er til rådighed i reglerne, siger han.

Torsdag bad han formandsskabet i Inatsisartut om at udskyde efterårssamlingen fra fredag i denne uge til onsdag i næste uge. Tiden skal han bruge til at forsøge forhandle en koalitionsaftale med Demokraternes formand, Niels Thomsen.

De to formænd partiformand har fået kritik for deres måde at prioritere deres tid på under koalitionsforhandlingerne, der indtil videre har varet i 18 dage.

IA mener, at det er respektløst overfor demokratiet, at Kielsen har været på rensdyrjagt og Niels Thomsen har brugt en stor del af sin tid i Ilulissat, hvor han bor til dag.

LÆS OGSÅ Forhandlinger foregår ikke i fjeldet eller mutters alene i Ilulissat

Kielsen anerkender ikke, at forhandlingerne bør speedes op.

- Man kan ikke sige, at det trækker ud. Vi afdækker forskellige muligheder. Og vi afdækker i ro og mag de forskellige forhold, som de respektive baglande har bedt om, siger han til KNR.

LÆS OGSÅ Vores problemer kan ikke vente på Kielsen og Demokraterne