Tillie Martinussen: Vores problemer kan ikke vente på Kielsen og Demokraterne

Samarbejdspartiet er voldsomt utilfredse med udsættelsen af efterårssamlingen, som efter deres mening sætter hele demokratiet i stå.
Foto © : KNR
Skrevet af Merete Lindstrøm
27. september 2018 15:38

Samarbejdspartiet har ikke meget til overs for den udsættelse af efterårssamlingen, som Kim Kielsen har bedt om.

- Befolkningen ved bogstaveligt talt ikke, om de er købt eller solgt, skriver næstformand Tillie Martinussen i en pressemeddelelse og uddyber:

- Parlamentarismen er udsat, og vi venter på om der indgås en ny koalitionsaftale, eller om vi skal til valgurnerne igen. Det kan ikke være rigtigt.

LÆS OGSÅ Efterårssamlingen er udskudt

Samarbejdspartiet melder sig dermed i koret af kritiske røster med IA, der også mener, at der har været masser af tid til at forhandle en ny koalition på plads, inden efterårssamlingen efter planerne skulle være begyndt fredag.

Tillie Martinussen påpeger, at der er en finanslov, der skal færdigforhandles inden d. 15. november, og at landets ledelse mere eller mindre har stået i stampe i ti måneder, fordi forårssamlingen blev aflyst på grund af valget.

- Hele samfundet skal altså måske vente på, at der sker noget mellem de to partier, og udvalgsarbejderne er gået i stå. Det kan ikke være rigtigt at Inatsisartut, som jo trods alt er Naalakkersuisuts 'arbejdsgivere', skal sættes på standby, fordi de to partier har valgt at fokusere på andet end landets ledelse, siger hun.