Ventetid skal ende med benådning

De dømte, der har ventet mere end halvandet år på en plads i anstalten, kan blive benådet. Sådan lyder det i et forslag fra Justitsministeriet til Grønlands Selvstyre.

Benådningerne skal være med til at dæmme op for de store problemer med lange ventelister til anstalterne, der pt. har omkring 300 dømte, som venter på deres straf.

Ifølge forslaget fra Justitsministeriet skal dømte med domme på op til 6 måneder kunne benådes efter 1 år og 6 måneder på ventelisten.

Allerede i marts sidste år blev forslaget sendt til Selvstyret, der har udbedt sig betænkningstid til en omhyggelig behandling af forslaget. En lignende ordning findes allerede i Danmark. Det skriver justitsminister Morten Bødskov i et svar til Enhedslistens Pernille Skipper, der i Folketinget har stillet spørgsmål til sagen.

Ifølge Justitsministeriet er den grønlandske anstaltskapacitet udvidet med 79 pladser, men det har ikke været nok til at holde trit med antallet af dømte.

Frem mod de danske finanslovsforhandlinger for 2013 skal der foretages en udredning af problemerne med ventetid inden for kriminalforsorgen, og her vil situationen i Grønland også indgå, oplyser justitsministeren.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt