BILLEDER Vejr og vind med Arctic Circle Race

Nye telte står klar, løjperne er præpareret, vejrudsigten lover høj sol og arrangørerne har for længst meldt alt udsolgt til den 20. udgave Arctic Circle Race i Sisimiuts bagland.
Skrevet af Camilla Dam
31. marts 2016 09:42

Med selskab af selveste kronprins Frederik på løjpen og musikalsk underholdning ved Anne Linnet og hendes søn, Xander, er lagt op til en stor oplevelse for de omkring 210 deltagere ved verdens hårdeste langrendsløb, når det afvikles fra den 1.-3. april.

Deltagerrekorden fra 1987 på 183 bliver slået med flere længder, når startskuddet lyder på de første 56,6 km af i alt 160 km fredag den 1. april, hvor dem, der løber den samlede distance på 100 km, skal forcere 33,5 km på førstedagen.

Sidste år måtte løbet afkortes pga. af et voldsomt stormvejr, i år ser vejrguder ud til at være med både deltagere og arrangører.

DMI lover en skyfri himmel, maks. 5 sekundmeters vind og en temperatur omkring minus 15-20 grader fredag. Lørdag skulle temperaturen stige til omkring -10 grader, og søndag skulle den nå helt op på -5 grader, hvor weekendens vind ikke er værd at nævne.

Hvis du i øvrigt er blandt de heldige, som oplever starten af løbet i Sisimiut, så har kronprins Frederik startnummer 110.