Var du ved at blive kørt ned natten til søndag? Så vil politiet gerne høre fra dig

Hvis du var på Imaneq, Qullilerfik, parkeringspladsen ud for Pikkori Sport eller ved natklubben Daddy’s i Nuuk mellem klokken 04.45 og 05.00, så vil politiet gerne have, at du ringer eller skriver til dem.
Føreren af flugtbilen blev fremstillet i Sermersooq Kredsret i går, og han er nu tilbageholdt til 7. november. Foto © : KNR / Malik Brøns
Skrevet af Christine Hyldal
14. oktober 2024 11:52

Grønlands Politi efterlyser stadig vidner til en biljagt igennem Nuuk natten til søndag. Så hvis du har været i eller omkring stederne Imaneq, Qullilerfik, parkeringspladsen ud for Pikkori Sport eller ved natklubben Daddy’s mellem klokken 04.45 og 05.00, så hører ordensmagten gerne fra dig.

”Politiet ønsker at komme i kontakt med borgere, som enten har set selve eftersættelsen eller har været fodgænger og herunder været i nærtliggende fare for, at blive kørt ned,” lyder opfordringen fra politiet.

Det bekræfter Karl Sværd, der er politiets vagtchef, her til formiddag.

- Flere var tæt på at blive ramt, og dem vil vi gerne identificere, siger han til KNR.

Biljagt gennem byen

Hele optrinnet startede natten til søndag klokken 04.39, hvor en bil blev set slingre rundt i Nuuk. Den kørte tæt på flere fodgængere, og da patruljen lokaliserede køretøjet og forsøgte at standse det, valgte føreren at flygte fra stedet i høj fart.

- Det udvikler sig herefter til en biljagt gennem byen, hvor bilen gentagne gange er tæt på at ramme fodgængere, da den også kører ind på fortovet, sagde vagtchef Aputsiaq Hansen til KNR i går.

Politibilen fik til sidst bragt bilen til standsning ved at køre ind foran den og tvinge den til at stoppe. Begge biler fik skader ved sammenstødet, men ingen personer kom til skade.

Chauffør er tilbageholdt til 7. november

Politiet anholdt de tre personer i bilen, hvor føreren, der er i slutningen af 20’erne, var mistænkt for have kørt spirituskørsel. Han blev tilbageholdt og fik foretaget en blodprøve, mens de to andre er løsladt igen.

Føreren af bilen blev fremstillet i Sermersooq Kredsret i går, og han er nu tilbageholdt til 7. november.

Under anholdelsen blev politibetjentene desuden overfaldet af en tilskuer, der herefter også blev anmeldt for vold mod tjenestemand i funktion.

Hvis du har oplysninger i sagen, vil politiet gerne høre fra dig på telefonnummer 701448 eller GRL@politi.dk.