Døgnrapport: Flugtbilist i Nuuk var tæt på at ramme fodgængere

Tidligt søndag morgen fik politiet en anmeldelse om en voldsomt slingrende bil, der kørte rundt i centrum af Nuuk. Politiet mistænker spirituskørsel og søger vidner i sagen.
Politiet måtte tidligt i morges på biljagt efter en formodet spiritusbilist. Foto © : KNR / Malik Brøns
13. oktober 2024 12:38

Klokken 04.39 i morges fik politiet en anmeldelse, der hurtigt fik dem til at sende en patruljebil afsted. En bil kørte slingrende rundt i Nuuk nær flere fodgængere, og da patruljen lokaliserede køretøjet og forsøgte at standse det, valgte føreren at flygte fra stedet i høj fart.

- Det udvikler sig herefter til en biljagt gennem byen, hvor bilen gentagne gange er tæt på at ramme fodgængere, da den også kører ind på fortovet, oplyser Aputsiaq Hansen, der er vagtchef ved Grønlands Politi.

Politibilen fik til sidst bragt den pågældende bil til standsning ved at køre ind foran og tvinge den til at stoppe. Begge biler fik skader ved sammenstødet, men ingen personer kom til skade.

Føreren skal fremstilles i retten

Politiet anholdt de tre personer i bilen, hvor føreren, der er over 18 år, mistænkes for at have kørt spirituskørsel. Derfor er han tilbageholdt og har fået foretaget en blodprøve, mens de to andre er løsladt igen.

- På baggrund af kørslen, der i høj grad var til fare for andre, har vi besluttet at tilbageholde ham, og han skal fremstilles i retten senere i dag, siger Aputsiaq Hansen.

Under anholdelsen blev politibetjentene desuden overfaldet af en tilskuer, der herefter også blev anmeldt for vold mod tjenestemand i funktion. Det vides ikke, om manden havde nogen relation til personerne i bilen.

Grønlands Politi opfordrer personer, der har været tæt på at blive påkørt eller som befandt sig i nærheden til at kontakte politiet på 70 14 48.