Valg afholdes 15. november!

Skrevet af Karsten Sommer
23. september 2005 13:14

Valget er udskrevet til tirsdag den 15. november 2005 – en uge tidligere end landsstyreformand Hans Enoksen oprindeligt har annonceret.

Hans Enoksen begrundede den ny dato med at 15.november dels opfylder nogle frister i valgloven, samtidig med at fremrykningen sikrer at Grønland er uden en regering i så kort tid som muligt.

Under debatten påpegede både Demokraternes formand Per Berthelsen og Kandidatforbundets Anthon Frederiksen at det var for dårligt at datoen blev ændret, når nu befolkningen havde indstillet sig på den oprindelige dato, 22.november. Per Berthelsen langede hårdt ud efter Hans Enoksens beslutningsevne, og begge talere ønskede at holde fast i den oprindelige dato.

Men så blandede Landstingets formand, Jonathan Motzfeldt sig, og præciserede at det eneste Landstingets medlemmer skulle tage stilling til, var om de kunne godkende et valg den 15. november.

Og der var ingen tvivl om at alle ville have valg. Da man nåede frem til afstemningen, stemte alle, på nær Jakob Sivertsen fra Atassut, for forslaget.