Valg afholdes 15. november!

Valget er udskrevet til tirsdag den 15. november 2005 – en uge tidligere end landsstyreformand Hans Enoksen oprindeligt har annonceret.

Hans Enoksen begrundede den ny dato med at 15.november dels opfylder nogle frister i valgloven, samtidig med at fremrykningen sikrer at Grønland er uden en regering i så kort tid som muligt.

Under debatten påpegede både Demokraternes formand Per Berthelsen og Kandidatforbundets Anthon Frederiksen at det var for dårligt at datoen blev ændret, når nu befolkningen havde indstillet sig på den oprindelige dato, 22.november. Per Berthelsen langede hårdt ud efter Hans Enoksens beslutningsevne, og begge talere ønskede at holde fast i den oprindelige dato.

Men så blandede Landstingets formand, Jonathan Motzfeldt sig, og præciserede at det eneste Landstingets medlemmer skulle tage stilling til, var om de kunne godkende et valg den 15. november.

Og der var ingen tvivl om at alle ville have valg. Da man nåede frem til afstemningen, stemte alle, på nær Jakob Sivertsen fra Atassut, for forslaget.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt