Uvis fremtid for Nuuk Havn

Tidligere på måneden opfordrede borgmesteren i Kommuneqarfik Sermersooq Asii Chemnitz Narups i utvetydige vendinger naalakkersuisut til at komme i gang med planlægningen af en ny havn i Nuuk. Emnet har været til behandling hos landets ledere, men der er endnu ikke kommet nogen afgørelse omkring havnens fremtid.
Skrevet af Peter Troelsen
19. november 2012 11:16

Først var det meningen, at den nye havn skulle ejes i fællesskab af RAL, Ålborg Havn, Kommuneqarfik Sermersooq og selvstyret. Sidstnævnte skulle indskyde den eksisterende havn som ansvarlig apportindskud, og de tre andre partnere skulle tilsammen indskyde 80 millioner kroner. Nu ser det imidlertid ud til at selvstyret vil gå enegang og selv fremskaffe de penge, partnerne ellers skulle være ansvarlige for.

80 mio. kr. er et stort beløb at trække ud af budgettet, men selvstyret har en plan for finansieringen klar. Der skal skæres 50 mio. kr. af lånerammen for egenfinansiering hos Nukissiorfiit og så skal Royal Arcitc Line bidrage med 30 mio. kr. Hvis ikke det kan lade sig gøre på andre måder, så i form af øget udbyttebetaling fra selskabet.

-Selv om rammen bliver nedsat med 50 mio. kr. i finansåret 2013 og i budgetoverslagsårene 2014 – 2016 vil det ikke komme til at påvirke vores anlægsinvesteringer negativt. Vi har i forvejen en meget høj egenfinansiering, og hvis vi selv har kapital til vores arbejde, giver det ingen mening at låne pengene, fortæller energidirektør Henrik Estrup fra Nukissiorfiit til knr.gl.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra borgmesteren.