USA kaster sig ind Pituffik-retssag

Det amerikanske luftvåben - U. S. Air Force - har appelleret afgørelse om servicekontrakten på Pituffik til næsthøjeste retsinstans.
09. september 2015 07:16

Det amerikanske luftvåben kaster sig nu også ind i hvirvlen af retssager om Pituffik og har valgt også at appellere sagen om servicekontrakten på basen.

Appellen sker til den amerikanske domstol Federal Curcuit, som er USA’s næsthøjeste retsinstans - kun efterfuldt af Højesteret. Det skriver Politiken.

LÆS OGSÅ Danske selskaber slås om Thule-kontrakt

Dermed har i alt tre selskaber, Copenhagen Arctic A/S, Exelis Services A/S og Greenland Contractors I/S foruden det amerikanske luftvåben altså anlagt sag mod enten hinanden eller det amerikanske luftvåben i sagen.

Og det gør det til en af de mest usædvanlige sager, som professor i erhvervsjura Søren Friis Hansen ved Copenhagen Business School har set.

Man må sige, det er noget rod. Ganske enkelt, siger han til Politiken.

LÆS OGSÅ VIDEO Kristian Jensen: Fælles pres på USA

Ifølge avisen håber det amerikanske luftvåben med appellen at få fjernet de to dyreste selskaber i udbuddet - nemlig Copenhagen Arctic og Greenland Contractor.

Det sker for at kontrakten i stedet kan gå til selskabet Per Aarsleff, som havde nemlig det næstbilligste bud i udbuddet efter selskabet Exelis Services, som er dømt ude.

Den danske regering har meldt ud, at den helst ser udbuddet om servicekontrakten gå helt om.