USA kaster sig ind Pituffik-retssag

Det amerikanske luftvåben - U. S. Air Force - har appelleret afgørelse om servicekontrakten på Pituffik til næsthøjeste retsinstans.

Det amerikanske luftvåben kaster sig nu også ind i hvirvlen af retssager om Pituffik og har valgt også at appellere sagen om servicekontrakten på basen.

Appellen sker til den amerikanske domstol Federal Curcuit, som er USA’s næsthøjeste retsinstans - kun efterfuldt af Højesteret. Det skriver Politiken.

LÆS OGSÅ Danske selskaber slås om Thule-kontrakt

Dermed har i alt tre selskaber, Copenhagen Arctic A/S, Exelis Services A/S og Greenland Contractors I/S foruden det amerikanske luftvåben altså anlagt sag mod enten hinanden eller det amerikanske luftvåben i sagen.

Og det gør det til en af de mest usædvanlige sager, som professor i erhvervsjura Søren Friis Hansen ved Copenhagen Business School har set.

- Man må sige, det er noget rod. Ganske enkelt, siger han til Politiken.

LÆS OGSÅ VIDEO Kristian Jensen: Fælles pres på USA

Ifølge avisen håber det amerikanske luftvåben med appellen at få fjernet de to dyreste selskaber i udbuddet - nemlig Copenhagen Arctic og Greenland Contractor.

Det sker for at kontrakten i stedet kan gå til selskabet Per Aarsleff, som havde nemlig det næstbilligste bud i udbuddet efter selskabet Exelis Services, som er dømt ude.

Den danske regering har meldt ud, at den helst ser udbuddet om servicekontrakten gå helt om.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt

...og meget mere!