VIDEO Kristian Jensen: Fælles pres på USA

Den danske udenrigsminister har været på et todages besøg i Grønland. Ved sin afrejse sagde han at sagen med Thule Air Base fyldte en del ved de mange møder.
19. august 2015 18:38

Efter todages møder med Naalakkersuisut er konklusionen at, Thule Air Base fyldte en del ved møderne.

- Det var Thule Air Base der var oppe at vende. Det er det naturligvis fordi, kontrakten betyder så meget for den grønlandske økonomi, både i forhold til indtjeningen men også i forhold til arbejdspladser, siger udenrigsminister, Kristian Jensen (V) til KNR.

Den danske regerings udenrigsminister, Kristian Jensen havde fokus på Thule Air Base ved sit første besøg i Grønland, hvor der blev opnået enighed.

- Der skal fortsat være et fælles pres fra Danmarks of Grønlands side på, at USA forhåbentlig ender med at lave et nyt udbud, så vi får klarhed over, at det skal være et dansk eller et grønlandsk selskab, der har kontrakten, siger Kristian Jensen.

Og udenrigsministeren vil sikre et mere klart samarbejde i sagen.

- Vi skal have en høj grad af udveksling af informationer, stor grad af åbenhed. Og der er og bliver noget, som vi fortsat vil tage op fra dansk side i de samtaler, den dialog, vi har, med de amerikanske myndigheder og ministre, siger Kristian Jensen.