Uro på uni efter lektors opsigelse

Lektor Pia Vedel Ankersen har opsagt sin stilling på Administration ved Ilisimatusarfik. Det har nu fået flere studerende op af stolene. De beklager i et klagebrev til universitetets ledelse hendes forsvinden. De mener ikke universitetet har gjort nok for at holde på lektoren, og mener interne stridigheder på instituttet står bag hendes afsked. Nu frygter de at undervisningsniveauet vil falde.
17. september 2009 14:40

- Da Pia kom til, opdagede hun, at vi havde mangler i vores hidtige undervisning. Hun var for eksempel forundret over, at vi ikke havde lært flere grundlæggende teoretikere. Altså man følte sig faktisk lidt dum, da hun forklarede, hvormeget vi ikke havde lært. Siger Hanne Rasmussen.

Hun er en af hovedaktørerne bag et klagebrev til rektor Tine Pars på Ilisimatusarfik, hvori de studerende beklager deres underviser Pia Vedel Ankersens fratrædelse. Hanne Rasmussen frygter sammen med en række andre studerende, at lektorens forsvinden vil betyde et lavere undervsiningsniveau og i værste fald en tilbagevenden til tidligere tiders passive undervisning.

- Jamen det vil nok betyde, at vi bare for lov til at passe vores egen lille verden igen og ikke bliver inddraget i for eksempel forskningsprojekter og holdningsundersøgelse, som Pia havde det med at inddrage os i. Siger hun.

Pia Vedel Ankersen har, ifølge de studerende, åbnet en helt ny verden for dem, hvor de fandt ud af at undervisningen før havde været ensidig og mangelfuld. Lone Rosengreen Pedersen har ligesom Hanne Rasmussen oplevet tiden både før og efter Pia Vedel Ankersen, og hun er vred over forskellen.

- Man bliver lidt vred, for når jeg er færdig og skal begynde at arbejde, så vil jeg ikke være en andenrangsuddannet. Det har jeg ikke lyst til at føle. Jeg vil gerne have en ordentlig uddannelse, som er på et højt internationalt niveau. Forklarer Lone Rosengreen Pedersen. Hun opdagede med Pia Vedel Ankersens tiltræden, at der var flere teorier og teoretikere, som hun burde kende, men som hun i sin hidtige undervisning aldrig havde hørt om.

Det er imidlertid ikke alle de studerende på administration, som har underskrevet klagebrevet, men det er der, ifølge Lone Pedersen, en god grund til.

- Jeg har været den, der stod for underskriftsindsamlingen, og der var en del, som sagde, at de egentlig gerne ville underskrive, men at de ikke turde på grund af de konsekvenser, de frygter sådan en underskrift kan få. Og den frygt har jeg senere erfaret, at de havde en god grund til at føle. Siger Lone Rosengreen Pedersen.

I klagebrevet anklager de studerende universitetets ledelse for ikke at have gjort nok for at holde på Pia Vedel Ankersen, og de mener at interne stridigheder på instituttet kan have bevirket hendes afsked. De antyder desuden at konsekvensen af hendes afsked kan betyde at flere studerende vil flytte studierne til udlandet, hvor undervisningsniveauet er højere.