Urealistisk boligsats rammer nu

Landskassen har ikke tjent 30 millioner men kun 800.000 kroner på at sælge ud af offentlige boliger, står der i seneste budgetopfølgning.

 

Regeringskoalitionen var alt for optimistiske, viser det sig, dengang de vedtog en finanslov sidste år i Inatsisartut. Man regnede med 30 millioner kroner i indtægter fra frasalg af offentligt ejede boliger til private, men der er kun blevet solgt to lejligheder.

Læs også GA: Boligsalg er uansvarlig eksperiment

Selvstyret har indtil videre kun tjent 800.000 kroner på at sælge ud af offentlige boliger til private, står der i september måneds budgetopfølgning, som Vittus Qujaukitsoq præsenterede onsdag. Problemet er, at der i finansloven står, at vi kan regne med 30 millioner kroners indtægter til landskassen.

 

Salgssats rammer nu

Naalakkersuisut havde satset stort i finansloven på at sælge boliger, og det er nu en af de største årsager til hovedpine i Departementet for Finanser og Indenrigsanliggender. De 30 millioner kroner udgør en meget stor andel af det trecifrede landskasseunderskud, der i går så dagens lys.

På side fire i budgetopfølgningen skriver embedsmændene om, hvordan det er gået med boligsalget:

Ved udgangen af september er der blot indtægter på 0,8 millioner kroner for hovedkontoen. (Ordlyd i selvstyrets budgetopfølgning)

 

Faktisk startede Naalakkersuisut med at skyde endnu længere fra målskiven, da de i deres første forslag til finanslov satsede på 90 millioner kroner i indtægter fra frasalg af lejligheder i et enkelt boligkvarter i Nuuk.

Læs også Vittus Qujaukitsoq fastholder salget af boliger i Nuuk

Budgetopfølgningen gør regnestykket op. Der er kun solgt to boliger på et år, og to andre boliger bliver måske solgt snart. Lejere, der viser interesse for at købe deres bolig, når de flytter ind, ender ofte med at ombestemme sig, står der.

 

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt