Upernavik får hurtigere internet

I slutningen af oktober bliver Upernavik koblet på den forlængede radiokædeforbindelse. Det betyder, at borgerne i den nordgrønlandske by får adgang til hurtigere internet end hidtil. Det skriver teleselskabet i en pressemeddelelse.

Forlængelsen af radiokæden til Upernavik er afsluttet og derfor skruer Tele-Post op for internettet i byen i slutningen af oktober.

- De vil opleve langt højere hastighed, hvor de fremadrettet kan streame Netflix for eksempel. Det vil derfor have en stor betydning, som borgerne kan mærke derude, siger kommunikationsmedarbejder i Tele-Post, Paarnaq Hansen til KNR.

LÆS OGSÅ Aasiaat fejrer nye internetforbindelser med Søkabel-mik

Det var ellers planen, at Upernavik allerede sidste år skulle have været koblet på radiokæden, men på grund af dårligt vejr blev færdiggørelsen af radiokæden udskudt til i år.

Forlængelsen er en del af Tele-Posts plan om, at 92 procent af befolkningen i 2020 skal have adgang til højhastighedsinternet.

Planen har blandt andet betydet, at Tele-Post har forlænget søkablet fra Nuuk til Aasiaat, og derfra opgraderet radiokæden til en såkaldt højkapacitetsforbindelse.

Det har tidligere fremgået af artiklen, at søkablet er blevet forlænget 5000 kilometer fra Nuuk til Aasiaat. Der er kun 500 kilometer i luftlinje fra Nuuk til Aasiaat. Fejlen er rettet.

LÆS OGSÅ Etablering af radiokædestationer udfordret af vejret

LÆS OGSÅ Sommer-sne forsinker forlængelse af radiokæde

 

 

Kommentarer



Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt