BILLEDER Sommer-sne forsinker forlængelse af radiokæde

Borgere i Upernavik må vente med at få hurtigere internet til næste år.
Skrevet af Mads Pedersen
18. oktober 2017 14:22

Internet-brugere i Upernavik har i dag forbindelse gennem satellit, og en forlængelse af radiokæden fra Uummannaq til Upernavik vil betyde hurtigere internet. 

Men det har i år ikke været muligt at færdiggøre forlængelsen af radiokæden på grund af dårligt vejr. Det betyder at Upernavik-borgerne ikke får hurtigere internet i år. Det oplyser Tele-Post til KNR. 

Det var ellers meningen at fire radiokædesites skulle bygges i år, så forlængelse kunne blive en realitet. Men naturen ville noget andet. 

- På grund af en hård sommer, forstået på den måde, at det har været snefyldt og en stormfuld sommer, har det ikke været muligt at gøre al de her sites førdigt i år, men arbejdet vil blive færdiggjort i næste år, siger komminikationsdirektør i Tele-Post, Arnakkuluk Jo Kleist. 

- De entreprenører som har arbejdet i de her sites for os, trods vind og dårlig vejr, har formået at arbejde på tre sites og der skal være fire. Så i det nye år kommer de tilbage og fortsætter arbejdet, derefter kan radiokæden forlænges, siger hun videre. 

Dermed må Upernavik-borgere nøjes med internet forbindelse gennem satellit ind til videre. 

Tele Post forventer, at Upernavik får deres radiokædestation i sommeren 2018, når vejret igen tillader håndværkerne at bygge.