VIDEO Universitetsaspiranter skal tage gode studievaner med fra gymnasiet

Noget må gøres, når kun halvdelen fuldfører deres studie på Grønlands Universitet. Derfor bliver kravene til de studerende strammet i 2017.

I fredags blev 39 dimittender fejret i Nuuk. Men de kunne have været mange flere, hvis ikke omkring halvdelen havde afbrudt studiet kort efter, de begyndte på det.

En af dem, som har opgivet, er Nita Jul Larsen. Hun havde en forventning om, at universitetet ville minde om at gå på gymnasiet.

- Derfor var det meget nemt for mig at tro, at det ikke gjorde så meget, hvis jeg ikke lavede mine lektier en dag eller, hvis jeg kom to timer for sent.

- Men man finder virkelig ud af, hvor meget man går glip af, når man ikke er der i en time eller to, siger Nita Jul Larsen til KNR.

Læs også Tine Pars: De studerende må hæve deres niveau

Motiveret fra første færd

I 2017 hæves adgangskravene til Ilisimatusarfik netop for at skærpe de studerendes indsats, inden de overhovedet begynder på universitetet, forklarer rektor på Ilisimatusarfik, Tine Pars.

De kommende studerende på universitetet skal sørge for at udvikle deres sproglige færdigheder, inden de begynder deres videregående uddannelse. Rektor håber, de skærpede krav vil have en positiv indflydelse på de studerende.

- Vi vil have studerende, som er mere motiverede. Derfor har vi hævet kravene for at få studerende, som har valgt rigtigt og er kompetente, siger rektor Tine Pars.

Læs også Ilisimatusarfik skærper uddannelseskrav

Hele befolkningen skal tage ansvar

De studerendes forening ILI ILI fastslår, at der altid vil være nogle, der sakker bagud – også når kravene til at komme ind på studiet, bliver skærpet.

Formand for ILI ILI, Vivi Vold, mener derfor, at de i stedet skal tage udgangspunkt i selve befolkningen, når man skærper adgangskravene.

- Hvis man laver en lov efter at have kigget på befolkningen, så ville vi selvfølgelig også tage mere ansvar, siger Vivi Vold.

Nita Jul Larsen mener, de studerende skal være mere bevidst om, at der stilles meget høje krav til de universitetsstuderende.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt