Undervisning og forældre skal stoppe mobning af grønlandske børn

Grønlandske børn bliver mødt med fordomme og mobning når de forsøger at falde til i Danmark. I ny rapport fra Børnerådet i Danmark fortæller en række børn, hvordan de bliver mødt med spørgsmål om druk og sæler.

Ifølge rapporten 'Grønlandske børn i Danmark' er det tydeligt, at mange af de børn, der flytter fra Grønland til Danmark har det svært med at blive en del af fællesskabet i Danmark.

Per Larsen, som er formand for Børnerådet i Danmark anbefaler, at man styrker undervisningen om Grønland og Rigsfælleskabet i den danske folkeskole med et særligt fokus på det moderne Grønland.

- Vi forventer at man nu sætter mere fokus på grønlænderne og deres forhold her i Danmark, end man hidtil har gjort, siger Per Larsen.

LÆS OGSÅ Grønlandske børn har det svært i Danmark

De ansvarlige skal handle

Han fortæller også, at rapporten er et opråb som bliver sendt ud til samtlige kommuner, politikere og interesse-organisationer. På den måde håber Børnerådet, at de ansvarlige bliver mere opmærksom på problemet, så de grønlandske børn får en nemmere hverdag i Danmark.

LÆS OGSÅ Stor konference vil gøre op med fordomme mod grønlændere

- Det der er sigtet med det her, er jo at få grønlandske børn ind i fælleskabet, med andre kammerater sådan så de får en rigtig positiv oplevelse af livet, i stedet for at de går og måske oveni købet bliver mobbet og trykker sig og bliver ensomme, med alle de skadesvirkninger det kan få, siger Larsen.

"Hvorfor er I så underlige?"

Børnene mærker på egen krop, hvordan fordommene om Grønland og grønlændere stadig lever i bedste velgående, kan man læse i rapporten.

- Hvorfor spiser I sæl, hvorfor ser I sådan ud, hvorfor er I så underlige? Når først de begynder at interessere sig for Grønland, så er det noget ondt, fortæller Aviaja som er en af de syv børn, der har været med i Børnerådets undersøgelse.

LÆS OGSÅ Bekæmper fordomme om grønlændere på Roskilde Festival

Per Larsen fra Børnerådet mener, at mange af de negative fordomme om grønlændere stammer fra børnenes forældre, og det er et godt sted at starte, siger formanden.

- Man skal lade være med at sprede negative strømninger omkring dem (grønlændere, red.), fordi det kan fortrænger sig til børnene, og så har du lige pludselig problemer med, at de grønlandske børn bliver udelukket eller bliver mobbet. Og det er en katastrofe, siger Per Larsen.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt