Ukaleq Slettemark løber sin bedste tid i World Cup

Skiskytten Ukaleq Slettemark fastholder sin plads i verdens elitens konkurrence, World Cup i sverige.
Ukaleq Slettemark marts 2021
Ukaleq Slettemark løb igen under OL-kravet fredag den 19. marts Foto © : Greenland Biathlon
Skrevet af Noah Mølgaard
22. marts 2021 11:09

Ukaleq Slettemark havde sin foreløbig sidste deltagelse i verdens elitens konkurrence, World Cup i Sverige fredag den 19. marts, hvor hun sluttede som nummer 74 ud af 102 deltagere. Det er hendes hidtil bedste World Cup resultat.

Men hun skulle lige tygge på resultatet inden hun anerkendte sit resultat. En placering blandt de 60 bedste havde ellers sikret hende deltagelse i jagtstarten.

- Jeg var rigtig skuffet da jeg kom i mål. Jeg havde virkelig håbet på, at jeg kunne kvalificere mig til jagtstarten, siger Ukaleq Slettemark til KNR.

Langrendsbegrebet om ”jagtstart”, er typisk begrænset til de første 60 deltagere som kommer i mål. Det betyder, at hvis man bliver kvalificeret til jagtstarten, er man med i en anden disciplin.

Her er det en fordel hvis man har en god tid i forvejen, da man får lov til at starte efter den placering man har fået før løbet. Den førende starter, og den sidste placeret starter sidst. Og så får løberne så mulighed for at jagte hinanden.

Enkelt forbier

Efter Ukaleq Slettemark havde tygget på resultatet, er hun faktisk ret stolt over løbet.

- Nu hvor jeg har kigge på det, så er det faktisk det bedste løb jeg har løbet i World Cup. Jeg har fået bedre langrendstid og jeg har en bedre skydetid, siger Ukaleq Slettemark.

Hun fik kun en forbier ud af ti skud hun fik affyret med sin salonriffel. Og niveauet kan skifte fra stævne til stævne. Og hun sammenligner med sine World Cup løb i Hochfilzen og Pokljuka.

- Hvis jeg havde været ligesom efter de første i Hochfilzen og Pokljuka, så havde jeg været tæt på at kvalificere mig til jagtstarten, evaluerer Ukaleq Slettemark.

Men hun kan glæde sig over at hendes hidtil bedste World Cup resultat har sikret hende deltagelse i World Cup i næste sæson. Hun løb også igen under OL-kravet og er dermed kommet tættere på OL-deltagelse næste år.

Det er Danmarks Olympiske Komite, der i sidste ende vurderer om resultaterne rækker til OL-deltagelse.